neděle 19. května 2024 Ivo

V Kojetíně se opět na náměstí poprali muži ocelovými tyčemi, zasáhli i policistu

V Kojetíně na Přerovsku se půl roku od posledního incidentu opět poprala skupina mužů, do potyčky se zapojili nakonec čtyři. Při rvačce použili kovovou tyč, zasáhli s ní také zasahujícího policistu. Účastníky policisté zpacifikovali a tři z nich umístili do policejní cely. Jsou podezřelí z výtržnictví, dva navíc i z násilí proti úřední osobě, řekl dnes policejní mluvčí František Kořínek. Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka jde o stejné muže, kteří se zapojili do hromadné rvačky na náměstí v červnu.

Incident se na Masarykově náměstí odehrál v úterý, týkal se zpočátku tří mužů ve věku 28 až 36 let. „Zpočátku verbální konflikt se během chvíle změnil ve fyzické napadení. Svědkem incidentu byl policista místního obvodního oddělení, který se ihned pokusil napadání zabránit. Jeden z mužů při incidentu použil kovovou tyč, kterou udeřil protivníka do hlavy a zasahujícího policistu do ruky," uvedl policejní mluvčí.

PSALI JSME: Cikánský zlořád a snížená inteligence. Starosta zveřejnil kontroverzní prohlášení k incidentu v Kojetíně

PSALI JSME: Pět mužů rozmlátilo kovovými tyčemi auto, po řidiči pak zblízka dvakrát vystřelili plynovou pistolí

Na místo vzápětí dojela hlídka strážníků, ale také sedmatřicetiletý muž, který se k šarvátce přidal. „Policistovi se společně se strážníky s použitím donucovacích prostředků podařilo incident ukončit," doplnil mluvčí. Tři z účastníků rvačky policie zadržela a umístila do policejní cely. Za výtržnictví jim hrozí až dva roky vězení, v případě násilí proti úřední osobě se sazba zvyšuje až na šest let vězení.

Potyčku na náměstí v Kojetíně řešila policie také letos v červnu. Útočníci při ní tehdy použili plynovou pistoli a byli vyzbrojeni teleskopickou tyčí, obušky a sekerou. Obviněno bylo šest lidí, dva z nich jsou mladiství. Červnová potyčka mezi dvěma skupinami místních obyvatel, při které byli zraněni dva muži, vyvolala ve městě emoce. Podle starosty Leoše Ptáčka v potyčce z úterý figurují stejní muži, kteří se zapojili do červnové rvačky. Police nyní uvedla, že situaci v Kojetíně nadále pečlivě monitoruje a v uplynulých dnech zde posílila hlídky.

Autoři | Foto čtenář Radek

Štítky kriminalita, násilí, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.