pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Celkem čtyřicet zásahů měli během uplynulých svátků hasiči v Olomouckém kraji

Hasiči HZS Olomouckého kraje řešili během vánočních svátků čtyřicet různých událostí.

Na Štědrý den vyjížděli například k požáru plastové popelnice v Jeseníku nebo k požáru odpadu v plechovém kontejneru v Dubicku na Šumpersku. Hasiči také otevřeli zabouchnutý byt a jednu osobu zachránili ze zaseknutého výtahu v Olomouci. Na Štědrý den vyjely jednotky HZS v Olomuckém kraji celkem třináckrtát.

Na Boží hod vánoční zachraňovali hasiči dvě zraněné osoby za zamčených bytů. Jeden případ řešili v Olomouci a jeden v Němčicích nad Hanou. Vyjížděli opět k požáru plechového kontejneru v Kojetíně nebo odstraňovali stromy z komunikací v Kozlově a Milenově. Ve středu 25. prosince vyjížděly jednotky také ke dvěma dopravním nehodám, a to v Hranicích a v Horních Moštěnicích. Celkově na Boží hod zasahovaly jednotky HZS v Olomouckém kraji rovněž třináctkrát.

Ve čtvrtek 26. prosince řešili hasiči tři požáry. Jeden ve Zlatých Horách, kde likvidovali požár vraku dodávky. Druhý v Jeseníku, kde hořely sklepní prostory rodinného domu. Hasiči požár rychle zlikvidovali a dům odvětrali. Nikdo se nezranil, příčina se vyšetřuje. Třetí pak v Šumperku, kde hořel plastový kontejner. Ani na Štěpána nechybělo otevření bytu, které provedly jednotky celkem třikrát. 26. prosince vyjely jednotky HZS v Olomoukém kraji celkem čtrnáctkrát.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto HZS

Štítky hasiči, Vánoce, výjezdy, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.