sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Mladík řídil i přes zákaz a ujížděl hlídce, skončil v policejní cele

Policejní hlídka v pondělí v podvečer zadržela mladíka, který neuposlechl příkazu zastavení vozidla a před strážníky ujížděl. Při následném lékařském vyšetření bylo zjištěno, že řidič užil před jízdou návykové látky. Za volant navíc sedl i přes to, že mu byl na začátku prosince udělen zákaz řízení motorových vozidel.

„V pondělí v podvečer zastavovala policejní hlídka zákonným způsobem za použití modrého majáku a nápisu STOP vozidlo VW Passat, které jelo ve směru od Prosenic na Buk. Jeho řidič na výzvu nereagoval a pokračoval dál ve směru na Sobíšky, kde odbočil na polní cestu a hlídce ujížděl. Přibližně 50 m před uvedenou obcí zastavil a snažil se policistům uniknout. Policisté byli rychlejší a 23letého podezřelého zadrželi,“ komentuje případ policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mladík byl následně převezen na lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu a poté na služebnu, kde skončil v policejní cele. V průběhu zákroku nedošlo ke zranění ani podezřelého ani strážníků.

Provedená dechová zkouška nepotvrdila, že by řidič před jízdou požil alkohol. Avšak  orientační test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin, metamfetamin a kokain. Následně strážníci zjistili, že muži byl  začátkem prosince loňského roku hranickým městským úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel s platností od začátku letošního roku až do téměř konce června.

„Mladík opustil celu i policejní služebnu v úterý ráno. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ dodala k případu Zajícová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, městská policie, krimi, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.