čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Na třídě Svobody řidič srazil chodkyni, utrpěla vážná zranění a byla převezena do Fakultní nemocnice

Včera okolo jedenácté hodiny večerní srazil řidič na ulici tř. Svobody čtyřiapadesátiletou ženu, která přecházela po přechodu. Žena při srážce utrpěla vážná zranění a byla převezena do nemocnice. Okolnosti nehody jsou stále předmětem šetření.

Včera ve třiadvacet hodin jsme přijali oznámení o dopravní nehodě motorového vozidla s chodkyní v Olomouci na ulici Tř. Svobody. Podle dosavadního šetření čtyřiapadesátiletá žena přecházela ulici Tř. Svobody po přechodu pro chodce od místní tržnice k autobusovému nádraží. V té chvíli jel po ulici Tř. Svobody šestačtyřicetiletý řidič s vozidlem Mercedes, a to ve směru k ulici Tř. Kosmonautů. Řidič z přesně nezjištěných příčin narazil do chodkyně, která přecházela komunikaci z řidičova pohledu zleva doprava,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Čtyřiapadesátiletá žena byla s vážným zraněním převezena záchranou službou do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. 

Olomoučtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, olomouc, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.