pondělí 13. května 2024 Servác

FOTO: Na Hranicku se srazila dvě auta, jeden mrtvý

Smrtí jednoho řidiče skončila pondělní nehoda dvou osobních aut u Slavíče na Hranicku. Druhého řidiče transportovali záchranáři vrtulníkem do nemocnice. Silnice byla na místě nehody oboustranně uzavřená na více než tři hodiny.

Tragická nehoda se stala ve čtvrt na čtyři odpoledne. „Podle prvotních informací přejel z prozatím přesně nezjištěných příčin řidič jedoucí ve směru od Hranic na Lipník do protisměru. Tam se čelně střetl s řidičem protijedoucího vozidla, který na místě svým zraněním podlehl,” řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Druhý z řidičů byl s vážnými zraněními vrtulníkem transportován do nemocnice. 

Oba řidiče museli z aut vyprostit hasiči pomocí hydraulických nástrojů. „Místo dopravní nehody jsme protipožárně zabezpečili, a následně jsme jedno z vozidel odstranili ze svodidel pomocí technického automobilu s hydraulickou rukou,” řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová a dodala, že přítomné jednotky poté asistovali odtahové službě při nakládání vozidel a uklidily komunikaci.

Silnice byla z důvodu odklízení a následného vyšetřování nehody přes tři hodiny uzavřena v obou směrech. Od půl sedmé policie řídila provoz kyvadlově. K plnému obnovení provozu došlo po půl osmé večer. „Veškerými okolnostmi a souvislostmi, za nichž k tragické dopravní nehodě došlo, se zabývají kriminalisté,” dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky nehoda, auta, smrt, vrtulník, záchranáři, hasiči, policie, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.