pondělí 6. května 2024 Radoslav

Dívka chtěla přes internet koupit iPhone 11. Muži poslala 16 tisíc, telefon stále nemá

Zjevný podvod v těchto dnech řeší policie. Hledá podvodníka, který z dívky na internetovém portálu vymámil 16 tisíc korun za iPhone 11, který jí však nikdy neposlal.

„Na podvodníka na internetovém inzertním portálu zřejmě narazila jedenadvacetiletá dívka ze Šumperka. Začátkem května letošního roku zareagovala na inzerát nabízející k prodeji mobilní telefon značky Apple iPhone 11 za 16 tisíc korun. Po vzájemné elektronické komunikaci s prodávajícím převedla smluvenou finanční částku na jeho účet. Do současné doby jí však telefon ani přes urgence nebyl dodán a ani jí nebyly vráceny peníze. Mladá žena se proto obrátila na policii," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Protože se pachatel daného jednání dopustil v době tzv. nouzového stavu, lze za tento skutek dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky iPhone, podvod, internet, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Peklo Všude

Taky jsme naleteli podvodníku na telefon z Ostravy, peníze fuč a mobil jen na fotce ????no chybami se člověk učí! Přeji mu pěkně velký trest když dokáže v této době okrást a snad ho policie brzo dopadne

pondělí, 18. května 2020, 17:42

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.