pondělí 13. května 2024 Servác

FOTO/VIDEO: Hasiči v neděli likvidovali dva požáry na Olomoucku. Zasahovalo 28 jednotek

Požár mýtiny likvidovali v neděli hasiči u Luké na Olomoucku, jejich zásah komplikoval nepřístupný terén a silný vítr. Na místě zasahovalo 11 požárních jednotek. Druhý požár, ke kterému hasiči v neděli večer vyjížděli, byl v Mladějovicích. Tady hořel sklad sena.

„Ve větrném počasí, v nepřístupném terénu a v dýchacích přístrojích jsme bránili rozšíření ohně na blízký les. Vodu jsme dopravovali kyvadlově z Luké. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. „Před 20. hodinou jsme dostali plameny pod kontrolu. Následně jsme vyhledávali ohniska hoření a dohašovali je. Požářiště jsme také procházeli s termokamerou. Po 23. hodině byl požár zlikvidován,“ dodala.

Pozdě večer hasiči na twitteru uvedli, že zasahují také u požáru skladu sena v Mladějovicích na Olomoucku. Na místo vyslali deset jednotek. „V plamenech je polovina objektu o velikosti 60 krát 15 metrů, kterou intenzivně hasíme. Druhou část bráníme, aby se oheň nerozšířil,“ informovali  krajští hasiči.

VIDEO: Hasiči likvidují požár mýtiny v Luké

VIDEO: Večerní požár skladu sena v Mladějovicích

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, požár, Olomoucko, luká, mýtina, mladějovice, sklad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.