neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: V Jeseníku se srazilo auto s cisternou, jeden zraněný

, aktualizováno 3. června 2020, 10:50

Včera večer zasahovali hasiči, záchranáři i policie u dopravní nehody v Jeseníku. Srazilo se zde osobní auto s nákladní cisternou, která poté zapadla do příkopu. Jeden z řidičů byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. Nikdo neřidli opilý.

Nehodu způsobil šestasedmdesátiletý muž, jedoucí po ulici Šumperská směrem do centra Jeseníku. „Při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou se plně nevěnoval řízení a vjel do protisměru, kde se čelně srazil s projíždějícím nákladním vozidlem Renault. Po nárazu byla fabia vymrštěna vpravo do zahrady domu," popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Řidič osobního auta byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. 

Cisterna sjela po srážce do příkopu, vyprostit jí pomohli hasiči, kteří také celé místo nehody zabezpečili. „Místo jsme protipožárně zabezpečili a zajistili jsme uniklé pohonné hmoty. Pomocí technického speciálu jsme vyprostili nákladní auto z příkopu a vrátili jsme jej zpět na silnici,” řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Během zásahu záchranných složek byla silnice v obou směrech dvě a půl hodiny uzavřená. „Dopravu odkláněla Policie České republiky, která si následně místo převzala k vyšetření příčin a okolností nehody,” řekla mluvčí hasičů. Celková škoda se vyšplhala na šest set tisíc korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky nehoda, Jeseník, cisterna, auto, policie, zranění, hasiči, vyprošťování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.