neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Opilci napadli hasiče při výjezdu, poté vyhrožovali policistům napadením rodin. Oba pak vyjádřili lítost

Dva šestatřicetiletí muži jsou obviněni za výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V podnapilosti slovně i fyzicky napadli hasiče, kteří vyjeli na místo kvůli ohlášenému požáru. Poté přijeli k mohelnickému autobusovému nádraží (Šumpersko) i policisté, ale těm pak začali vyhrožovat i napadením jejich rodin. Oběma hrozí až tříletý trest.

Hasiči přijeli na místo kvůli požáru. „Zatímco zjišťovali důvod spuštění poplachu, začali je oba silně podnapilí muži nejprve velmi vulgárně a poté i fyzicky napadat a znevažovat jejich práci. Ve snaze vyvolat konflikt měli do hasičů nejprve strkat a poté se je snažit napadnout i pěstmi,“ sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Útok se hasičům podařilo odvrátit a přivolali k incidentu policisty. Ti následně oba výtržníky zajistili. K místu přijeli pak záchranáři, kteří ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale také samotné útočníky. Tím ale agresivní chování obou mužů neskončilo.

„Poté, co je policisté omezili na svobodě, začali také jim velmi nevybíravě vyhrožovat fyzickou likvidací a napadením jejich rodin. Při dechových zkouškách pak policisté jednomu z mužů (mimochodem s bohatou trestní minulostí) naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu, druhému o půl promile méně,“ řekla Vybíhalová.

Oběma obviněným, kteří nad svým jednáním vyjádřili lítost, hrozí v případě prokázaní viny a odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, hasiči, napadení, opilci, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.