neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jízda opilého muže skončila v potoce, auto vyprošťovali hasiči

Na dně hranického potoka, převrácený na střeše skončil čtyřicetiletý řidič Fiatu Punto. S více než dvěma promilemi alkoholu v krvi nebyl schopen udržet auto na silnici. Nejprve naboural do plotu vlevo, poté sjel do Veličky na druhé straně, odkud ho museli vyprostit hasiči.

Nehoda se stala v neděli v půl jedenácté večer v Hranicích. Opilý muž jel po ulici Československé armády podél potoka Veličky, ze které vyjel vpravo mimo silnici. Tam narazil do betonové podezdívky a kovového plotu. „Poté se vrátil na komunikaci, tu přejel a vyjel vlevo. Tam přejel travnatou plochu a s vozidlem sjel do Veličky. Při pádu do potoka se vozidlo převrátilo na střechu,” popsal policejní komisař František Kořínek.

„Provedenými dechovými zkouškami policisté u zjevně opilého řidiče změřili hodnoty 1,84, 2,15 a 2,14 ‰ alkoholu v dechu,” řekl Kořínek. Na místo přijeli také hasiči, aby vozidlo z potoka vyprostili. 

„Dalším šetřením v okolí místa nehody policisté zjistili, že řidič měl s udržením vozidla na silnici problémy už v křižovatce ulic Mostní a Československé armády, kde z dosud přesně nezjištěných příčin najel na ostrůvek a porazil tam sloupek s dopravní značkou,” doplnil Kořínek.

Při nehodě nedošlo k žádným zraněním. Škoda je prozatím vyčíslena na 40 tisíc korun. Řidiči hrozí jednoleté vězení, případně pokuta, nebo zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie Přerov

Štítky krimi, nehoda, Hranice, Přerovsko, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.