sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muž z Olomoucka se nechal napálit při nákupu Hi-Fi zesilovače za desítky tisíc

Internetovému podvodníkovi naletěl devětačtyřicetiletý muž z Olomoucka, který si v polovině listopadu vyhlédl na jednom z inzertních portálů Hi-Fi zesilovač v hodnotě 67 tisíc korun. Podvedený muž falešnému prodejci zaplatil za zboží předem, zesilovače už se ale nedočkal. Poškozený se proto obrátil 1. prosince na policii.

Muž z Olomoucka si na jednom z intetrnetových inzertních portálů vyhlédl Hi-Fi zesilovač značky Accuphase v hodnotě 67 tisíc korun. S prodejcem se pomocí e-mailové konverzace domluvil na koupi zboží a zaslání požadované částky předem na účet. „Zesilovače se však nedočkal a ze strany prodávajícího ustala i jakákoliv další komunikace, aniž by alespoň vrátil zpět peníze za nedodané zboží. S podezřením, že se stal obětí internetového podvodníka, se proto poškozený kupující obrátil dne 1. prosince na policii,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod, za který lze dle trestního zákoníku v době vyhlášeného nouzového stavu uložit trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Policisté varují:
Opětovně bychom rádi apelovali na internetové zákazníky obzvláště nyní v předvánočním období, aby raději objednávali zboží u prověřených online obchodníků. Varovným signálem může být podezřele nízká cena, na kterou podvodníci zákazníky často lákají, pouze ilustrační fotografie zboží, ale také třeba požadování platby předem na účet bez možnosti dobírky. Zároveň doporučujeme sledovat recenze a důvěryhodnost portálu, kde nakupujete.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pexels.com

Štítky policie, zesilovač, podvod, internet, olomouc, accuphase, inzerát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.