sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Senior chtěl obchodovat s kryptoměnami. Podvodník ho připravil o čtvrt milionu

V listopadu tohoto roku dvaasedmdesátiletého muže z Olomouce zaujala nabídka na zhodnocení finančních prostředků obchodováním s kryptoměnami. Narazil ovšem na dalšího z řady internetových podvodníků, který z muže vylákal částku blížící se třem stům tisíc.

Sám později okradený muž kontaktoval zahraniční společnost, která slibovala zhodnocení peněz obchodováním s kryptoměnami.

„Zástupce společnosti z muže měl nejprve vylákat 250 amerických dolarů se slibem, že mu je do půl roku zhodnotí na půl milionu korun. Poté s příslibem další spolupráce z muže vylákal více než 260 tisíc korun, které měly sloužit pro potvrzení jeho solventnosti a ihned poté mu měly být vráceny. Přestože se tak nestalo, podařilo se pachateli z muže ještě vylákat dvě platby souhrnně přesahující 15 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Zástupce společnosti se poté stal nekontaktním.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvod. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, podvod, kryptoměny, bitcoin, olomouc, senior, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.