pátek 29. března 2024 Taťána

Prodával přes internet počítač za desítky tisíc, ale naletěl podvodníkovi. O počítač přišel a peníze už neviděl

Internetovému podvodníkovi naletěl jednatřicetiletý muž ze Šternberska, který se v průběhu ledna rozhodl prodat svou počítačovou sestavu na jednom z inzertních portálů. Na jeho nabídku zareagovala neznámá osoba, která požadovala odeslání zboží do Skotska. Prodejce souhlasil a následně podvodným jednáním druhé strany přišel o počítačovou sestavu za téměř 70 tisíc korun.

 Po vzájemné dohodě o průběhu prodeje, obdržel po pár dnech prodávající muž email, ve kterém jedna ze zahraničních bank potvrdila zaslanou platbu od kupujícího ve smluvené výši. „Na tento popud odeslal prodejce počítačovou sestavu na uvedenou adresu. U své banky mladý muž po pár dnech zjistil, že obdržel zfalšované potvrzení o platbě. Podaný balík již nešlo stornovat. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 70 tisíc korun,“ uvádí policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu, na který trestní zákoník ukládá, vzhledem k trvání nouzového stavu, trest odnětí svobody v délce trvání 2 léta až 8 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, policie, počítač, internet, prodejce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.