pátek 26. dubna 2024 Oto

Policie chytila zloděje, který má na svědomí 26 vykradených chat v okolí Olomouce

Den před Štědrým dnem, 23. prosince, byl obviněný muž z přečinu krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Dopustil se totiž vloupání do celkem šestadvaceti chat v okolí Olomouce, k čemuž se po dopadení sám doznal. Muž je nyní ve vazbě.

23. prosince kolem půl desáté ráno dostali policisté echo o vloupání do rekreační chaty v Droždíně. Podle svědka měly být na chatě jasné známky vloupání, byly totiž poškozeny dveře i skleněná výplň okna. To ale nebylo všechno, k překvapení oznamovatele se totiž přímo za chatou skrýval pravděpodobný zloděj, který po odhalení začal muže prosit, aby nevolal policii. Pak začal prchat k Samotiškám.

"Policisté po přijatém oznámení ihned vyrazili uvedeným směrem a v obci  Samotišky na ulici Pod Kopečkem opravdu kolem 9:45 hodin zadrželi podezřelého muže odpovídajícího popisu oznamovatele. Pro policisty již známou tvář pak převezli na obvodní oddělení Velká Bystřice k dalším úkonům," sdělila tisková mluvčí policie Marie Štrbáková.

Pachatel se při výslechu postupně doznal k celkem šestadvaceti vloupání, které se podle informací policie věnoval od léta minulého roku. Zloděj se vloupal do chat v Dolanech, Samotiškách, Droždíně, na Svatém Kopečku, ale také třeba v Křelově. Policisté nevylučují, že vykradených chat má na kontě zloděj mnohem více.

"Z výpovědí majitelů a po doložení potřebných dokumentů byla vyčíslena celková výše škody odcizených věcí, která se vyšplhala na téměř 95 tisíc korun. Poškozením objektů a jejich vnitřního vybavení byla škoda vyčíslena na dalších 56 tisíc korun. Obviněnému muži nyní hrozí až pět let za mřížemi," řekla Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.