středa 24. dubna 2024 Jiří

Policie prosí o pomoc, hledají se svědci nehody osobního auta

Šumperská policie hledá svědky nehody, která se uskutečnila 19. ledna kolem půl druhé odpoledne. V případě jakýchkoliv informací se obraťte přímo na dopravní inspektorát PČR v Šumperku na ulici Havlíčkova 8 nebo volejte linku 158.

Osudný den došlo na křižovatce ulic Jesenická a Žerotínova ke střetu dvou osobních motorových vozidel. Řidič, 67letý muž ze Šumperka, jel s vozidlem značky BMW X5 po ulici Žerotínově ve směru od Dolních Studének. Při vjíždění do křižovatky nerespektoval červenou na semaforu a v křižovatce se střetl s osobním vozidlem značky Ford Focus, které přijíždělo zprava po ulici Jesenické. 

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V řádném objasnění okolností nehody, míry zavinění by nám mohli pomoci účastníci silničního provozu, kteří se v době střetu v blízkosti zmíněné křižovatky pohybovali," prosí svědky o pomoc tisková mluvčí policie Marie Šafářová. "U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Škoda na vozidle značky BMW byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun a na fordu na 110 tisíc korun," dodává Šafářová. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.