pátek 3. května 2024 Alexej

Hledají se svědci nehody, při které řidič svým autem srazil chodce na přechodu

V úterý 2. února v pozdní večerní hodinu srazil neznámý řidič v Litovli chodce, který přecházel řádně přes přechod pro chodce. Řidič po střetu ani nezastavil své auto a nepomohl zraněnému chodci, bez zastavení z místa nehody ujel. Policie teď po řidiči pátrá, a o pomoc žádá i veřejnost.

Nehoda se stala v době mezi 22:15 do 23:00 na ulici Dukelská v Litovli. Řidič, který se k přechodu blížil zrovna ve chvíli, kdy na něj vkročil chodec, jel pravděpodobně v červeném Opelu Corsa.

"S největší pravděpodobností nedal přednost chodci, který přecházel vozovku po řádně vyznačeném přechodu pro chodce a to ve směru od ulice Havlíčkova k autobusovému nádraží. Došlo ke střetu vozidla s chodcem, po kterém řidič s vozidlem z místa nehody bez zastavení odjel směrem k ulici Uničovská. Následkem nárazu chodec utrpěl těžká zranění," sdělila policejní tisková mluvčí Marie Štrbáková.

Policie nyní žádá veřejnost o pomoc a obrací se na případné svědky, kteří mohli tuto nehodu vidět a případně podat policii informace. Zároveň také žádá řidiče osobního auta, aby se se svým svěděctvím sám přihlásil na policii.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.