pátek 26. dubna 2024 Oto

Seniorku na přechodu málem přejelo auto. Naštěstí to odnesla jen její noha

První den v únoru v pozdní odpoledne přecházela děvětašedesátiletá seniorka po přechodu v Šumperku. Řidič v terénním autě, který se blížil k přechodu, patrně seniorku přehlédl a chybělo málo ke kolizi. Naštěstí došlo však "jen" ke zranění seniorky, když řidič přejel kolem auta její nohu.

Nehoda se stala po sedmnácté hodině v ulici Temenické v Šumperku.

"Zatím nezjištěný řidič v nezjištěném vozidle patrně chodkyni přehlédl a po najetí na přechod jí přejel přes nárt pravé nohy, přičemž žena upadla na silnici," řekla policejní tisková mluvčí Marie Šafářová. Řidič však zastavil a nabídl seniorce odvoz do nemocnice. Ta však jeho pomoc odmítla a šla domů.

"Tentýž den večer jí však noha začala bolet a otékat, takže druhý den musela vyhledat lékařské ošetření. Seniorka při nehodě utrpěla zranění bez nutnosti hospitalizace s dosud neupřesněnou dobou léčení," dodala Šafářová. Seniorka pak dodatečně, ve středu, oznámila vše na policii.

"Podle chodkyně se jednalo o větší patrně terénní vozidlo tmavé barvy. K popisu řidiče se nedokázala vyjádřit. Žádáme proto řidiče a také případné svědky nehody, aby se přihlásili osobně na dopravním inspektorátu v budově Územního odboru Policie ČR Šumperk na ulici Havlíčkově číslo 8 nebo telefonicky na lince 158," uzavřela Šafářová.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.