pátek 26. dubna 2024 Oto

Děti vytahovaly na udici z radíkovského rybníka munici, zakročit museli pyrotechnici

O velikonočním pondělí se u rybníka v Radíkově bavilo několik dětí tím, že na ručně vyrobené udici s magnetem vytahovaly z vody různé druhy nalezené munice. Na místo proto vyjeli policejní pyrotechnici.

Děti nalezly munici jak přímo ve vodě, kterou lovili vlastnoručně vyrobenými udicemi s magnetem, tak i v zemi nedaleko rybníka. "Přivolaní policisté pyrotechnické služby pak pojmenovali dětmi nalezenou munici a určili, že se jedná o cvičný minový rozněcovač Ro-5, velkorážný náboj 20 mm JPNh SV, velkorážný náboj 14,5 mm, 6 velkorážných nábojů 12,7 mm a pěchotní munici 1677/2016 o hmotnosti 200g, kterou si na místě převzali k bezpečnému zneškodnění," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Pyrotechnici se na místo vrátili hned v úterý i s policejními potápěči, kteří pod vodní hladinou hledali další munici. "Postupně z něho vylovili a v jeho těsné blízkosti mimo jiné také našli dva velkorážné náboje 12,7 mm, krabičku nábojů ráže 9 mm – Makarov, krabičku nábojů ráže 22 mm Long Rifle a další drobné náboje," řekla Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.