pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zloděj přepadl ve Smetanových sadech seniorku. Statečná žena se útoku ubránila

Včera dopoledne napadl sedmadvacetiletý muž seniorku, která šla Smetanovými sady v Olomouci. Násilím se jí snažil vytrhnout kabelku z rukou. To se mu však díky houževnatosti devětasedmdesátileté seniorky nepovedlo. Policisté ho dvě hodiny na to díky svědkům dopadli.

Přepadení se stalo v úterý v 9:20 poblíž ulic Vídeňská a Aksamitova. Seniorka šla parkem, když k ní přistoupil sedmadvatiletý muž a snažil se jí násilím ukrást kabelku, načež seniorka upadla na zem. "Pachatel stále za použití násilí nepřestával o kabelku bojovat. Seniorka přesto kabelku nepustila a jeho útoku se ubránila. Po chvíli z místa odešel. Žena následkem incidentu utrpěla pohmoždění levé a pravé ruky, odřeninu nosu a poškození dioptrických brýlí. Policisté bezprostředně na to zjistili popis nejen od napadené seniorky, ale také svědků této události," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Muže se podařilo po dvou hodinách dopadnout na tř. Kosmonautů. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu loupež, za což mu hrozí až desetileté vězení. Kriminalisté v nejbližších dnech také hodlají podat podnět státnímu zástupci, aby byl muž vzat do vazby.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.