pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidička sedla na lep podvodníkovi u cesty, za bezcenné šperky mu půjčila 5 tisíc na benzín

Olomoučtí policisté prověřují oznámení pětatřicetileté ženy, která až příliš důvěřovala muži, kterého potkala u odstaveného auta na ulici Lipenská. Muž ji oklamal a přišla tak o pět tisíc korun.

Celá situace nastala před polednem 12. května tohoto roku. Žena jela po ulici Lipenská směrem do Olomouce, když si všimla muže, který na ni mává na kraji silnice vedle modrého BMW. Žena zastavila za vozidlem a skrze stáhnuté okénko u spolujezdce začala s mužem mluvit.

"Muž pak na ní začal mluvit anglicky a pod legendou nefunkční platební karty žádal po ženě půjčení finanční hotovosti na benzín, aby se mohl vrátit do Německa. Jako zástavu ji dal do auta dva prsteny a dva náramky ze žlutého kovu, které dle jeho slov měly hodnotu 3 000 EUR. Žena mu tedy půjčila 5 tisíc korun a vyměnili si na sebe kontakty," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Bohužel, následující dva dny se muž neozval. Následně také bylo zjištěno, že šperky, které muž použil jako zástavu, jsou bezcenné.

Policie nyní po muži pátrá. "Jednalo o muže snědé pleti, vysokého kolem 170 centimetrů, zavalité postavy, ve věku kolem 45 let, krátkých tmavých vlasů, Oblečenou měl bleděmodrou košili a tmavě šedé oblekové kalhoty. Na prstech obou rukou měl prsteny a na obou zápěstích měl náramky ze žlutého kovu," popsala muže Štrbáková.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.