čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Oznámení o muži, který měl lákat děti do auta jsou nepravdivá. Děti si vše vymyslely

V minulém měsíci obdrželi rodiče školáků varování, že se na území obcí Slavonín a Nemilany pohybuje auto s řidičem, který láká děti k nastoupení na bonbony a peníze. K podobnému výskytu bílé dodávky mělo dojít i v jiných obcích, ale obě tato obvinění se ukázala jako vymyšlená. Děti chtěly být zajímavé.

Policie však žádné ze závažných oznámení nepodcenila a usilovně na nich pracovala. „S maximální důsledností a pečlivostí prověřovali všechny získané informace a poznatky, stejně tak i kamerové záznamy z míst, kde k událostem mělo dojít. Posílili jsme také výkon služby v uvedených lokalitách. Na objasnění oznámení jsme úzce spolupracovali také s ostatními útvary Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje,“ oznámila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Černé auto se mělo podle informací pohybovat Nemilany a Slavonínem. Bílá dodávka se zase měla vyskytovat dodávky v Droždíně, Lutíně, na Svatém Kopečku a v Hlubočkách. „Z těchto vozidel měl vždy vystoupit muž, který měl některým z nezletilých dětí nabízet bonbony a peníze a lákat je k nastoupení do vozidla,“ popsala údajné chování pachatele Urbánková.

Důslednou a usilovnou prací policistů se nakonec podařilo zjistit, že žádné z oznámení se nezakládalo na pravdě. Děti, jak samy uvedly, reagovaly na informace, které zaslechly prostřednictvím medií. Tímto způsobem chtěly být zajímavé před svými vrstevníky, a proto si vše vymysleli,“ dodala Urbánková.

Sice již není na místě se obávat tohoto údajného tmavého auta a bílé dodávky, ale obezřetnosti není nikdy nazbyt. Tato oznámení byla nepravdivá, ale to neznamená, že budou i ta další. 

"V případě, že by rodiče takové informace od svých dětí získali, aby se s nimi prioritně obrátili na Policii ČR a další postup konzultovali s policisty," uvedla Urbánková. 

Čtenáři nám několikrát poslali podobné informace, ale před vydáním jsme čekali na oficiální vyjádření policie. 

Autoři | Foto pixabay.com, čtenář Jaroslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.