pondělí 29. dubna 2024 Robert

Vandal se po týdnu vrátil do Grégrovy ulice v Olomouci, klíčem přejel dalších děvět aut

Neznámý pachatel poškodil v noci na čtvrtek v Grégrově ulici v Olomouci dalších osm osobních aut. Do jejich laků vyryl škrábance, jeho zásah odnesla vozidla různých značek. Škodu policisté vyčíslili na 72.000 korun.

Jde již o druhý případ ve stejné ulici, minulý týden bylo tímto způsobem poškrábáno devět osobních aut, škoda tehdy dosáhla 135.000 korun, informovala mluvčí policie Irena Urbánková. Policisté se obracejí s žádostí o pomoc také na veřejnost.

Neznámý pachatel poškrábal v posledním případě zaparkovaná osobní auta z jejich levé strany. Všechna vozidla mají škrábance na předním a zadním blatníku nebo na dveřích. Vandal tímto způsobem poničil auta Volkswagen, ale i Mercedes či Škoda. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí.

Předchozí případ se odehrál na stejné ulici před týdnem, rovněž ze středy na čtvrtek. I tehdy pachatel poškodil vozidla tím, že je poškrábal na jejich levé straně.

V souvislosti s případem se policisté obracejí s žádostí o pomoc také na veřejnost. Lidé, kteří mají informace, jež by mohly přispět k objasnění případů nebo případní svědci, kteří někoho viděli pohybovat se kolem aut, se mohou obrátit na olomoucké obvodního oddělení 1 v Sokolské ulici nebo na linku 158.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.