pondělí 20. května 2024 Zbyšek

Muž vydíral mladou ženu a nutil ji k sexuálním praktikám před webkamerou. Hrozí mu čtyři roky

Nejprve jednatřicetiletý muž z Opavska získal důvěru mladé dívky přes seznamku a poté ji na základě jejích intimních fotografií vydíral a nutil k sexuálním praktikám před webkamerou, které si nahrával. Za jeho čin mu hrozí až čtyři roky vězení

Olomoučtí policisté obvinili třiatřicetiletého muže z Opavska kvůli sexuálnímu nátlaku na dvaadvacetiletou ženu z Olomoucka. Podle kriminalistů ji vydíral na základě jejích intimních fotografií, svou oběť poté nutil k sexuálním praktikám před webkamerou. Muže policisté obvinili také z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Hrozí mu až čtyři roky vězení, řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Muž z Opavska podle policie ženu nejprve letos v lednu až březnu kontaktoval přes internetový seznamovací portál s nabídkou na seznámení. „Poté, co získal její důvěru, vylákal od ní její intimní fotografie. Vzájemnou komunikaci pak přesměroval na internetové komunikátory - aplikace pro takzvaný instant messaging," uvedla policejní mluvčí.

Pachatel zde pak pomocí soukromých zpráv dívce vyhrožoval, že získané intimní fotografie zveřejní a nutil ji tak k sexuálním praktikám před webkamerou. Současně si pořizoval obrazové záznamy. „V úmyslu znemožnit či ztížit své případné odhalení mladou ženu jednak opakovaně důrazně varoval, aby o jeho počínání nečinila jakékoli oznámení na policii, a jednak neoprávněně bez jejího vědomí vstoupil do její e-mailové schránky, ze které odstranil veškerý obsah," dodala mluvčí. Podle olomouckých policistů z oddělení informační kriminality i přes větší prevenci počet podobných případů neustále roste.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.