sobota 20. dubna 2024 Marcela

Žena s nožem v ruce ohrožovala dvě seniorky. V obou případech na stejném místě a za bílého dne

Nebezpečným místem pro seniorky s kabelkou je v těchto dnech lávka přes potok Strhanec u ulice Sokolské v Přerově. Právě zde napadla pravděpodobně stejná podezřelá žena dvě seniorky ve věku sedmdesát dva a sedmdesát čtyři let. V obou případech šla žena po kabelce.

12. prosince 2017 odpoledne přistoupila na lávce vedoucí přes Strhanec k čtyřiasedmdesátileté seniorce podezřelá žena a přiložila jí nůž k břichu, chtěla po ní peníze a přitom jí vyhrožovala újmou na zdraví. Útočnice nakonec přeřezala seniorce ucho od kabelky a vzala z ní peněženku s finanční hotovostí 500 korun, osobní doklady a platební kartu. Poté z místa rychle zmizela.

„V souvislosti s tímto případem žádáme svědky, kteří se v době mezi 13:30 až 13:45 hodin, kdy k přepadení došlo, pohybovali na uvedeném místě, jednalo se pár (muže a ženu), na které poškozená volala a žádala je o pomoc, aby kontaktovali policii na telefonu 974 778 461 nebo na bezplatnou linku 158. Svoji svědeckou výpovědí by mohli významně přispět k objasnění i tohoto závažného trestného činu,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

K druhému útoku pravděpodobně stejné podezřelé došlo v úterý 13. února 2018. V ranních hodinách byla strážníky městské policie zadržena žena, která u lávky přes potok Strhanec vstoupila do cesty dvaasedmdesátileté seniorce, ohrožovala ji nožem a dožadovala se její peněženky. Napadená seniorka se bránila, ruku s nožem se snažila odtlačit, ale útočnice jí nožem začala šermovat před obličejem. Když útočnice viděla, že na místo přicházejí další lidé, utekla.

„Díky rychlému oznámení na linku městské policie se ženu podařilo v blízkosti místa činu zadržet. Strážníci podezřelou i se zbraní, která byla nalezena v její v kabelce, předali k dalšímu šetření republikové policii,“ řekla Zajícová.

Foto Pixabay.com

Štítky kabelka, seniorka, nůž, loupež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.