úterý 16. dubna 2024 Irena

SPORT V OLOMOUCI: Další volejbalový souboj s Prostějovem a florbalové play-down

Tento týden si sportovní nadšenci užijí nejvíce o víkendu. Čeká nás třetí zápas v krátké době mezi VK UP Olomouc a AGEL Prostějov. Ve stejný den, tedy v sobotu, rozehrají třetí zápas play-down FBS Olomouc a Panthers Praha. Série se stěhuje do Olomouce za stavu 1:1.

Středa 15.3.

TJ Ostrava - VK UP Olomouc = 18:00 (Tělovýchovná Jednota Ostrava)

Po krátké pauze čeká olomoucké volejbalistky další extraligový zápas. Ve středu odjíždí tým do Ostravy, kde odehrají dohrávku kola s třetí Ostravou. Ta v posledním kole porazila doma Prostějov 3:2 a určitě si brousi zuby i na Hanačky. Kdo z této dvojice vzejde vítězně se dozvíme ve středu večer.

Pátek 17.3.

HC Mora Olomouc - PSG Zlín = 18:00 (Zimní stadion v Olomouci)

V neděli 12.3. se odehrálo utkání mezi těmito kluby ve Zlíně. Mora vyhrála 2:0 a Martin Falter pochytal úspěšně všech 24 střel. Udržet si čisté konto i doma, to by bylo něco. Boje o udržení jsou pro oba týmy pouhou formalitou a tak můžeme čekat taktické změny na obou stranách. Tento zápas bude nejspíš upozaděn začínajícím play-off, ale i přesto by si hráči zasloužili poděkování za sezónu v podobě slušné návštěvy. 

 

UP Olomouc - Královští Sokoli = 19:00 (Sportovní hala UP)

Poslední zápas těchto dvou mužstev skončil vítězně pro Královské Sokoly, kteří vyhráli 94:85. Možná bude skóre v domácím prostředí pro Olomouc přívětívější. Olomouc je nyní v tabulce o 1.- 6. místo na posledním šesté pozici. Královští Sokoli mají opačné starosti a tabulku vedou. Týmy mají ale minimální rozestupy a každý zápas může rozhodnout o celkovém pořadí. Přijďte fandit domácím a popožeňte je vzhůru konečnou tabulkou. 

Sobota 18.3.

VK UP Olomouc - VK Agel Prostějov = 17:00 (Sportovní hala UP)

Prostějov po třech prohrách v řadě vyměnil trenéra. Petera Gogu nahradil předchozí lodivod Miroslav Čada, který s týmem získal osm ligových titulů. Tento impuls by mohl hráčkám pomoci v cestě za dalším titulem. Ještě před samotným play-off však Prostějov čeká zápas s Olomoucí. Olomoučanky by rády své sokyně porazily potřetí v řadě a získaly tak více sebevědomí. Doufejme, že uvidíme podobně kvalitní volejbal jako tomu bylo při finálovém zápase Českého poháru.

FBS Olomouc - Panthers Praha = 17:30 (SH Čajka Aréna Olomouc)

FBS Olomouc dokázalo v druhém utkání série zvítězit a nyní mají výhodu dvou domácích utkání. První zápas se odehraje v sobotu o půl šesté. Pokud by florbalistky vyhrály tento sobotní zápas, tak by dostaly soupeřky pod tlak a byly by o něco blíž k záchraně v nejvyšší florbalové lize.

Neděle 19.3.

Mas Táborsko - SK Sigma Olomouc = 14:30 (Stadión FK Spartak Sezimovo Ústí)

Sigma v cestě za postupem do nejvyšší ligy navštíví v neděli Mas Táborsko. Fotbalová fanoušci uvítají brzký čas výkopu a díky tomu můžou vycestovat na venkovní utkání s tím, že se vrátí v rozumný čas zpět do Olomouce. Pokud by se vám nechtělo vyjíždět až do Sezimova Ústí, tak si nalaďte ČT Sport, kde by měl probíhat přímý přenos. 

FBS Olomouc - Panthers Praha = 17:30 (SH Čajka Aréna Olomouc)

Čtvrtý zápas play-down.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.