středa 24. dubna 2024 Jiří

Report: Konečně tři body! Sigma porazila Slovácko po gólech Malce 2:0

Naposledy v roce 2015 se tým SK Sigma Olomouc představil před domácím publikem. Derby se Slováckem Hanáci zvládli a díky vítězství 2:0 se v tabulce přiblížili na dva body dvanáctému a jedenáctému celku tabulky – právě Slovácku respektive Příbrami.

Zápas pro olomoucké nemohl začít lépe. Hubník centroval za obranu na Jana Navrátila, míč se odrazil k Michalu Vepřekovi, který poslal míč do malého vápna, a sražený míč si našla letní slovenská posila Tomáš Malec, který přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Heču. Sigma tak vedla už ve 4. minutě 1:0. V 10. minutě měl opět po centru Vepřeka na kopačce další gól Moulis, ovšem jeho střela z první byla slabá a brankář Slovácka s ní neměl problém. Poté se proti hlavičce dlouhána Doška vyznamenal strážce domácí branky Miloš Buchta. Šance střídala šanci. Z hranice vápna nadějně střílel Navrátil a Heča jen s obtížemi jeho pokus vyrazil na roh. Pak znovu zahrozil Došek, ale tentokrát branku netrefil, ovšem jeho pokusu scházely jen centimetry. Po zhruba patnácti minutách, kdy se nic důležitého na hřišti nedělo, běžel ze strany na Buchtu hostující Havlík, ale domácí gólman ho vychytal. Po prvním poločase vedli Hanáci 1:0 a nutno říci, že výsledek byl díky aktivitě domácích zasloužený.

První nebezpečnou situaci ve druhém poločase měli na svědomí domácí. Na Navrátilův centr naskakoval Plšek, ovšem balon těsně minul. Olomoučtí si mohli vypracovat mnohem více příležitostí ke skórování, nicméně selhávala jim finální přihrávka do vápna, která se mnohokrát dala vyřešit lépe. Další Navrátilův balón našel ve skvělé pozici uvnitř vápna znovu Plška, ale ten místo toho, aby rovnou střílel, chtěl míč zpracovávat a tím celou akci pokazil. V 84. minutě se do vápna dostal Šimon Falta, kterého stáhl Reinberk a byl nařízen pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Tomáš Malec a připsal si druhý gól v zápase. Výsledek si Sigma už pohlídala a po čtyřech domácích zápasech konečně brala tři body za výsledek 2:0.

Střelec dvou gólů Tomáš Malec:

„Pocity po zápase jsou fascinující, protože potřebujeme vyhrávat a máme důležité tři body, které nás mohou nakopnout. A že jsem dneska já dal dva góly…další zápas je může dát zase někdo jiný. Jsme jeden tým. Pomohlo nám, že jsme dali rychle gól a obrana byla dnes fantastická, držela to tam vzadu. Došek sice měl pár hlaviček, ale kluci to celkově zvládli.“

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.