čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Třetí vítězství v řadě pro Sigmu! Porazila doposud výborné České Budějovice

V letošní sezóně zatím neporažená Sigma nastoupila v 7. kole Fotbalové národní ligy proti před zápasem druhým Českým Budějovicím. Ačkoliv se dlouho skóre neměnilo, tak bitvu v dešti rozhodl v 79. minutě Vepřek. Olomouc se tak pomalu drápe k vrcholu tabulky.

Sigma v úvodu utkání hrozila především z větších vzdáleností. Nejprve vyslal povedenou střelu jen těsně nad břevno Zahradníček, poté David Houska mířil kousek vedle levé tyče, kterou minul i Vepřek. Budějovické Dynamo se po špatném úvodu přece jenom osmělilo, a výborný centr Klesly promáchl ve velké příležitosti forvard hostů Kalod. Po méně atraktivní části hry přidal další pěknou střelu z dálky Plšek, ovšem i ta mířila vedle Křížkovy brány. Parádní akci následně předvedl Čermák, který efektně i efektivně odcentroval a osamocený Kalod zakončoval akrobaticky. Míč ale zasáhl jen kolenem, a Buchta si tak zakončení pohlídal.

Hned na začátku druhého poločasu hlavičkoval Chorý zády k bráně v dobré pozici vedle hostující svatyně. Na druhé straně si málem do vlastní brány ztečoval míč Šindelář. Hře vůbec neprospíval velmi hustý déšť, který způsobil řadu nepřesností na obou stranách. V nepříznivém počasí se ale hrálo lépe Budějovicím, které byly s postupem času nebezpečnější, a po sérii gólových šancí mohli Olomoučtí děkovat jen famóznímu Buchtovi, který v rozmezí čtvrt minuty dokázal na čtyřikrát vychytat hráče Dynama. Na trávník Androva stadionu se pro olomoucké asi snášely kapky štěstí, protože po velkých šancích hostů poslal do vápna výborný centr Sladký, ke kterému se důrazně dostal sváteční střelec Vepřek a zařídil Sigmě vítězství. „Když jsem před dvěma roky dal v druhé lize dva góly, tak to jsem se rozstřílel a měl jsem formu,“ prohodil s úsměvem střelec tříbodového gólu. „Jsem rád, že mi to tam dnes spadlo. Je to velmi důležité vítězství,“ dodal už vážně olomoucký obránce.

Hanáci tak berou body i v šestém utkání v sezóně a po špatném začátku se nacházejí na páté příčce. Je nutné dodat, že Sigma ještě bude dohrávat zápas s Táborskem.

Sestavy:

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (77. Buchvaldek), Houska, Plšek (89. Radakovič), Petr (67. Habusta), Falta – Chorý.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (88. Hála) – Pešek (82. Kadula), Benát, Táborský (65. Wermke) – Kalod.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.