sobota 20. dubna 2024 Marcela

Komentář: Vítězství Kohoutů nad Pardubicemi je odměna za zarputilý výkon

Kohouti ve druhém domácím zápase bojovali, i když se ze začátku nedařilo. Ukázali, že budou nebezpeční i v domácím prostředí.

Stejně jako v prvním domácím zápase proti Litvínovu i tentokrát to byl rozpačitý vstup do zápasu, vždyť po šesti minutách vedli hosté z Pardubic 1:0 ve chvíli, kdy domácí obrana nedokázala uklidit puk do bezpečí a ten tak zaplul za Konrádova záda. Jediné, co Hanáci v prvním dějstvím předvedli byla snaha, ale ta troskotala na nepřesných přihrávkách. Všichni fanoušci si pak oddychli, že třetina skončila pouze stavem 0:1, přesto vládla v ochozech rozpačitá nálada. V žádném případě však odevzdaná. Braňo Konrád držel velkou naději na obrat.

Podpora kotle s potleskem z ostatních tribun neustávala a ve druhé třetině se začala převaha obracet na stranu Kohoutů. Perníkáři začali dělat hloupé fauly a zmatkovat, což vyústilo v gól Františka Skladaného, kterému nechtěně přihrál právě pardubický hráč. Pardubice potom ještě přitvrdily, a to se jim vymstilo po faulu na Jana Eberleho, po kterém se plecharéna těšila na trestné střílení. Eberle skvěle oklamal Jakuba Štěpánka v brance hostí a střelou do šibenice proměnil svůj nájezd ve vedení 2:1.

I když se hosté snažili vyrovnat, hráli už proti jinému soupeři, než tomu, který se představil v nervózní první třetině. Mora si šla pro své první domácí body a nepolevila v bojovnosti.

Pochvalu zaslouží i Petr Strapáč, který svým důrazem pomohl nastartovat vášně pardubických hráčů, kteří jej pak po ledě naháněli z důvodu odvety. Zkušeně si v obraně vedl i juniorský mistr světa Kuba Galvas, jež při indispozici Pavla Skrbka doplnil zadní řady Kohoutů.

Všichni jsme si tak mohli vychutnat první ovace v nové sezoně, při kterých si Braňo Knorád pochutnal na pardubickém perníku a ukázal, že se jen tak nenechá zamotat.

Příští zápas Hanáci odehrají v Karlových Varech a hned v neděli přijede do plecharény Sparta, takže se jejich boj nenechte ujít, na zimáku to bude znovu vřít.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.