středa 8. května 2024 Statní svátek

Olomouc vstřelila tři góly během pěti minut a vyhrála nad Zbrojovkou 3:0

Fotbalisté Sigmy Olomouc ve 4. kole první ligy doma přehráli Brno 3:0. O své třetí výhře v sezoně rozhodli třemi góly v rozmezí pěti minut. Dvakrát se prosadil Jiří Texl, pro kterého to byly premiérové ligové góly kariéry, třetí trefu přidal David Houska. Tři góly v úvodních 15 minutách přitom naposledy v lize dala Sparta v roce 1999. Brno z posledních šesti ligových duelů získalo jediný bod.

Olomouc se tak dostala na druhé místo tabulky o tři body za Plzeň. "Fotbal nám v současnosti nastavuje velmi přívětivou tvář. Myslím, že se prezentujeme kvalitou, rychlostí, aktivitou. Hráči jsou v současnosti schopni plnit přesně to, co po nich vyžaduji. Je ale potřeba tady udržet pokoru, abychom v tomhle pokračovali," řekl olomoucký kouč Václav Jílek. To Zbrojovka rozhodně neprožívá ideální vstup do sezony, což mohla zlomit už po čtyřech minutách, ale Fortese vychytal domácí gólman. Místo toho přišla smršť na druhé straně a brněnská defenziva měla obrovské problémy. V 9. minutě olomouckému útočníkovi Chorému nevyšla přihrávka, míč však zblokoval kapitán hostů Pavlík tak nešťastně, že nahrál do tutové šance Texlovi.

Už za dvě minuty nedokázali Brňané zastavit individuální akci Housky, který prostřelil Melichárka podruhé. A hororovou pětiminutovku pro Zbrojovku uzavřela akce, při které si Kalvach stáhl šikovně míč a jeho zakončení dorazil do branky opět Texl. Otřesené Brno přečkalo ještě tři další velké šance a probralo se až po půlhodině hry, kdy zahrozil po rohovém kopu Jovanovič.

"V úvodu zápasu po šanci Fortese jsem myslel, že nám trochu narostou křídla. Ale ta patnáctiminutovka ukázala, že soupeř pokračuje ve svém stylu. Ukázali obrovskou sílu v napadání a v přechodové fázi. Dali nám tři branky a to ještě bylo z milosti. V soubojích a sprintech jsme propadali," hodnotil kouč Brna Svatopluk Habanec. "Z naší strany to byla tragédie. V noci nespím, nevím, co změnit. Nevím, jak tým nastartovat a co udělat líp. Věřím, že to všichni brzo zjistíme," přidal obránce Petr Pavlík.

Krátce po přestávce se kouč Habanec pokusil oživit tým vystřídáním Škody za mladíka Krejčího, dál však byla nebezpečnější Olomouc. Brněnskou snahu o zdramatizovaní zápasu brzdila řada nepřesností, nadějné příležitosti z protiútoků ale nevycházely také Hanákům. Ti se zatáhli více do defenzivy a jasné vítězství se jim podařilo s čistým kontem uhájit. Z dosavadních čtyř zápasů ztratili body jen s vedoucí Plzní.

"Měli jsme obrovskou produktivitu, v úvodu jsme třikrát vystřelili na branku a dali tři góly. Druhý poločas už neměl takové parametry, polevili jsme a soupeř se dostal do zápasu," řekl Jílek.

Autoři | Foto FB SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.