pátek 26. dubna 2024 Oto

Ohlasy po utkání: Konečně nám tam napadaly góly, shodli se Konrád s Rašnerem

Hokejisté Olomouce zažili zatím zřejmě nejpovedenější večer v letošním ročníku Tipsport extraligy. Oceláře z Třince vyprovodili debaklem 6:0 a posunuli se na třetí místo tabulky. Utkání hodnotil brankář Branislav Konrád, který vychytal nulu s přispěním 32 úspěšných zákroků a střelec jedné z branek Alex Rašner.

Braňo Konrád, brankář HC Olomouc

Brankář Mory byl po utkání velmi spokojený. „Chytalo se mi dobře. Prvních deset minut jsme sice jako skoro každý zápas trochu zaspali, nicméně jsem rád, že jsem tam kluky podržel a oni dalších čtyřicet minut podrželi mě, takže paráda,“ řekl Konrád, který dokonce ve třetí třetině vychytal trestné střílení. „Na nulu jsem v tu chvíli moc nemyslel, ale jsem rád, že jsem udržel čisté konto,“ poznamenal. „Třinec jsme se snažili vytlačovat od brány do rohů a nechat střílet obránce, kterým jsme následně blokovali střely, což se nám dařilo, mockrát jsme je nepouštěli do přečíslení a naštěstí nám tam konečně napadaly góly, takže to si myslím, že bylo nejdůležitější,“ zhodnotil utkání gólman, který po zápase opět předvedl show při děkovačce. „Vždycky mě něco ve volné chvíli napadne, ale že bych něco cíleně vymýšlel to ne,“ odpověděl na dotaz, kde neustále nachází inspirace pro pozápasové „dovádění“. „Těžko hodnotit jestli to byl dnes nejlepší zápas. Podstatné bylo, že nám tam spadlo skoro všechno,“ uzavřel hodnocení osmadvacetiletý brankář.

Alex Rašner, útočník HC Olomouc

Jedním gólem se na výhře podílel Alex Rašner, který si v devatenácti letech připsal první extraligovou trefu. „Je paráda, že jsme vyhráli. Hráli jsme obětavě, dali jsme do zápasu srdíčko a ten výsledek to je jen taková třešnička na dortu. Třinec má spoustu hvězd, ale my jsme se na ně připravili, všechno vyšlo, takže super,“ řekl benjamínek v sestavě, který zároveň připomněl, že se nesmí podléhat euforii. „Už v neděli máme Spartu, takže se musíme připravovat na to, ať získáme další body,“ přidal Rašner, který souhlasil s Konrádem, že úvod zápasu nebyl ideální. „My ty starty máme trochu horší, na čemž musíme zapracovat. Když to zlepšíme, tak se nám bude hrát lépe,“ doplnil devatenáctiletý mladík. Za svůj premiérový gól byl velmi rád. „Bucík (Dávid Buc) mi nahrál, já jsem vystřelil po zemi, spadlo to tam. Jsem za to moc rád a doufám, že se budu trefovat dál. Puk si schovám doma na poličku“ popsal svojí trefu. Kohouti těžili především ze střelecké produktivity. „Je to štěstí a kdo je připravený, tak má větší štěstí, byli jsme to my a doufám, že se nás to bude držet i v nadcházejících zápasech,“ dodal na závěr Rašner.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.