středa 8. května 2024 Statní svátek

Report: Kohouti porazili lídra tabulky a jsou zaslouženě čtvrtí

Vítězný pokřik "Tak jsme čtvrtí, no a co!" jen umocňuje radost z perfektního týmového výkonu, který vedl k vítězství 2:1 nad Libercem. Zápas jste mohli vidět v televizi, proto přinášíme pohled přímo z Plecharény.

Liberec sice do první třetiny nastoupil vlažně, ale Kohouti nedokázali odpovědět na jeho stupňující se tlak zejména v důrazu. Naštěstí Hanáci první třetinu přežili a ve druhé části už to byla naše Mora. Liberečtí hráči ani poté nepolevili v hrubosti a mnohé hraniční zákroky by si zasloužily potrestání . Naštěstí se olomoučtí hráči nenechali vyprovokovat k nečisté hře a zarputile bojovali. Hosty držel v naději vynikající Marek Schwarz, který svými zákroky potvrzoval pozici Liberce na čele tabulky. Jistý byl i olomoucký Braňo Konrád, puky mu nevypadávaly a přinášel tak naší obraně důležitý klid.

Když už to vypadalo na podobný výsledek jako z předchozího utkání v Liberci, kde domácí bušili do Konráda a Hanáci zvítězili po střele Pavla Skrbka 1:0, přišly dvě nejlépe vyřešené přesilovky Mory v dosavadní sezóně. Nejdříve ta v situaci 5 na 4 a geniální narážečka Dávida Buce s Tomášem Houdkem, který z uctivé vzdálenosti zavěsil do prázdné brány. A následná nedisciplinovanost Bílých Tygrů, kteří šli bránit do tří hráčů v poli, přinesla druhý krásný gól po střele Martina Vyrůbalíka a dorážce Marka Laše. Jedenáctý gól v sezóně dal třeba i Roman Červenka a Marek Laš se dostal na dostřel takových borců, jakými jsou Viktor Hübl nebo Dominik Kubalík. Jak uvedl Zdeněk Venera, snad to Markovi vydrží a kéž by se k jeho střeleckým zápisům někdo z útočníků přidal. Takže Hanáci, máte dobrou motivaci.

Ve chvíli, kdy stadionem kolovala mexická vlna sice liberečtí snížili na 2:1, ale nedostatek času je přinutil k téměř dvouminutové hry bez brankáře. Mora závěrečnou power play ustála a zaslouženě letos podruhé porazila Bílé Tygry.

Obliba olomouckého týmu stoupá stejně jako jeho nebezpečnost pro soupeře a toho si všimla i Česká televize a v průběhu listopadu a prosince tak Moru zařadila celkem pětkrát do vysílání přímého přenosu na stanici ČT Sport. Brzký začátek pátečního utkání také zřejmě způsobil, že do ochozů stadionu přišla zatím nejnižší letošní návštěva 4121 diváků, a to je škoda, protože o postup do play off se při vyrovnanosti extraligy rozhoduje v každém domácím zápase. Takže si v práci vezměte volno a přijďte ukázat, kdo je králem nejen Hané ale i celé Moravy. Už příští pátek 4.12. přivítáme tápajícího mistra z Litvínova, hned za týden 18.12. přijede opět pražská Sparta a hned v neděli se Kohouti poperou s nepříjemným Hradcem Králové.  

Podívejte se na vítěznou show Branislava Konráda z pohledu olomouckého kotle. Tohle ani na ČT Sport neuvidíte:

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.