čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Report a ohlasy: Mora ani napotřetí v sezóně Hradec neporazila

Ve dvou vzájemných zápasech letošního ročníku Tipsport ligy nedokázali Hanáci Hradci Králové vstřelit jedinou branku. To se v nedělním utkání v olomoucké Plechárně sice změnilo, ovšem Kohouti prohráli i třetí zápas s Mountfieldem, a to poměrem 1:2.

Střeleckou mizérii proti týmu z východu Čech protrhl ve 12. minutě pohotovou střelou po vhazování do růžku branky Tomáš Mikuš a zařídil Hanákům vedení 1:0. Po vstřeleném gólu se hra trochu uklidnila a do konce třetiny se už stav neměnil.

Ve druhé třetině mohlo být vedení Mory dvoubrankové, ovšem Kacetl v hradecké brance odolával. Největší příležitost na navýšení skóre měli domácí při přesilovce 5 na 3, která trvala přesně minutu. Jenže tato výhoda o dva hráče v poli jen ukázala, že jedna z mála věcí, které trápí Olomoucké, jsou právě přesilové hry, jelikož ani tuto možnost nevyužili. Mimo přesilovku se v šancích postupně ocitli Mikuš, Řípa, Staněk ani Knotek, kteří však nebyli přesní a druhá část tak skončila hubeným vedením 1:0.

Už po necelých čtyřech minutách třetí třetiny tečoval Kudrna přízemní střelu Fruhaufa a Hradec Králové vyrovnal na 1:1. Po obdrženém gólu jakoby Mora trochu vypadla z tempa a ztratila koncentraci. To potvrdila přesilová hra Olomouce, neboť po nepřesnosti v útočném pásmu se v oslabení vrhl Hradech do útoku, a po skrumáži před Konrádem si nešťastně skopl puk do vlastní sítě Jaroměřský. Šance na zvrat definitivně pokazilo vyloučení Pavla Skrbka na pět minut plus do konce utkání, a zápas tak skončil prohrou Mory 1:2.

Tomáš Mikúš, střelec jediného gólu Olomouce

Zkuste vlastními slovy zhodnotit zápas s Hradcem.
Celý zápas jsme vedli 1:0, dali jsme poměrně rychle gól, ale celkově hra z naší strany nebyla moc dobrá – bylo to rozlétané, bylo na nás mnoho přečíslení. Ukázalo se, že byla otázka času, kdy dostaneme gól, ale škoda toho gólu na 2 na 1.

Začali jste vedení bránit, nebo čím to bylo?
Já si myslím, že naopak jsme se nechali strhnout naší hrou vepředu. První třetinu jsme vedli 1:0 a i druhou třetinu jsme byli rozlétaní a trošku jsme se odklonili od naší hry, a když jsme dostali ve třetí části na 1:1, tak jsme se myslím už trochu začali bát o výsledek. Hradec se poté dostal psychicky na koně a my jsme nezvládli závěr.

Ten druhý gól byl asi hodně smolný…
Je pravda, že přesilovky, které by nám měli pomáhat, aspoň psychicky, tak nás většinou strhávají dolů. Je to takový nešvar v naší hře a v přesilovce jsme dostali gól na 2:1, což se nesmí stávat, takže o to je to ještě horší.

Byl zlomový moment utkání, že jste neproměnili přesilovku 5 na 3?
Ano, 5 na 3 to je situace, která rozhoduje zápasy. To jsou momenty, kdy se musíme dostat ještě více do hry a do vyššího vedení. Nebylo to z naší strany ideální a jak říkám přesilovky nám dlouhodobě nejdou.

Co že se vám proti Hradci nedaří? Tři zápasy - tři prohry.
Těžko říct. Hradec je kvalitní a zkušený tým. Dobře brání, je jich plno ve středním pásmu, v obranném pásmu, takže těžko se proti nim prosazuje a škoda, že nám to nevyšlo ani tentokrát.

 

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.