čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kohouti: Hráli jsme tužku a fanoušci nás neskutečně zvedli, říkají střelci z utkání s Pardubicemi

Zápas začal špatně, hráči Mory se však v posledních 25 minutách vzchopili a získali dva důležité body do tabulky. Po utkání jsme si povídali s dvougólovým střelcem Janem Knotkem a Dávidem Bucem, který v prodloužení zařídil vítězství Hanáků.

Jan Knotek, 2 góly v zápase

Jste rád za dva body, i když to mohlo být i za tři?
Každopádně je bereme, otočit stav z 0:3 na 4:3 se často nepodaří. Navíc se mi podařilo dvakrát skórovat, což se taky jen tak nestává, a jsem za to rád.

Co se stalo v polovině druhé třetiny?
Bylo to hodně špatné, i v druhé třetině, kdybychom neměli ta hloupá vyloučení, myslím, že bychom se do zápasu dostali dřív. V kabině jsme si řekli, že jim nesmíme dát čas a začali jsme k nim dřív přistupovat.

V posledních utkáních stále dotahujete. Čím to?
Měli jsme teď sérii proher a možná z toho vznikla nervozita. Doufám, že se i tímto zápasem zase nastartujeme a zahájíme pro změnu vítěznou sérii. Týmy ze spodu tabulky se na nás tlačí a zřejmě to na nás trochu dolehlo.

Mohl jste dát hattrick..
To už by byla velká náhoda, ale mohlo to tam spadnout.

Tabulka se vyrovnává, sledujete ji?
Popravdě nesleduji, podívám se na ni, až to bude rozhodnuté. Pro nás je cílem postoupit do play off a vyhnout se tak baráži.

Vybavuje se vám vzpomínka na loňské trápení?
Samozřejmě někde v hlavě to pořád je, ale děláme všechno pro to, aby se to už neopakovalo. Dnes jsme ukázali, že se znovu do baráže nechceme dostat.

Za stavu 0:3 začali diváci skandovat „ještě to zkusíme“, vnímali jste jejich podporu na ledě?
I my jsme byli se svou hrou nespokojení, hráli jsme tužku. Fanoušci nám v té chvíli pomohli a také s jejich přispěním jsme se nakopli k obratu.

 

Dávid Buc, rozhodující gól v prodloužení

Jaká je příčina dnešního špatného výkonu?
Byl to těžký zápas na psychiku, toto se nám nestalo poprvé, že bychom prohrávali a museli dotáhnout. O to víc jsme rádi za ty dva body.

Co musíte změnit?
Už v příštím zápase proti Varům musíme začít v tempu, jakým jsme porazili Pardubice. Nemůžeme si dovolit hrát zase ustrašeně a nechat soupeře se rozkoukat. Nesmíme dostávat zbytečné góly, protože potom nás stojí hodně sil, dostat se zpět do zápasu.

Jste netypická první lajna, takoví tři dříči. Jak si sedíte povahově?
Už spolu hrajeme s Honzou Knotkem a Markem Lašem druhou sezónu a rozumíme si i mimo led. Zajdeme si pokecat i ve svém volnu. Klademe důraz zodpovědné bránění a pořád řešíme nové způsoby, jak zlepšit svou hru v útoku. Jsme rád, že to zatím funguje. Je důležité, že hrajeme jako tým a je jedno, která útočná řada zrovna dává góly. Hlavně, když nám to tam bude padat.

Autoři | Foto Peťka Lakomá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.