pátek 26. dubna 2024 Oto

Mora třikrát vedla, ale i přesto Hradci podlehla v prodloužení 3:4

Po venkovní výhře nad Chomutovem chtěla Mora potvrdit formu proti nevyzpytatelnému Hradci. Ačkoliv Kohouti v utkání třikrát vedli, tak o náskok vždy rychle přišli, a navíc v prodloužení dostali gól, který pro Hanáky znamenal jen jeden bod.

Mora vstoupila do utkání s velkou vervou a jasně královehradecký tým přehrávala. Skóre otevřel ve 13. minutě střelou do šibenice Strapáč, ovšem na jeho gól reagoval o dvě minuty později Dej.

Ve druhé třetině se hrál atraktivní hokej, kdy šance střídala šanci a jednu z nich proměnil domácí obránce Jan Jaroměřský. Už se zdálo, že si Kohouti vedení do konce třetiny udrží, ovšem ve 39. minutě vyrovnal skvěle hrající Jaroslav Bednář.

I třetí třetina měla stejný vývoj jako předchozí dvě periody. V 55. minutě rozjásal celý stadion Marek Laš, který se dokázal prosadit na hranici brankoviště. Stejný hráč se ale pak nechal vyloučit a z následné přesilové hry vyrovnal za hosty Gregorc.

Prodloužení rovněž rozhodla početní výhoda Hradce Králové, kterou využil Šimánek a získal pro svůj tým plusový bod.

O jeden z domácích gólů se postaral Jan Jaroměřský. „Je lepší ze zápasu odejít s bodem než s nulou, ale vzhledem k vývoji zápasu jsme z toho měli vytěžit více. Nepodali jsme vůbec špatný výkon, ale bohužel jsme Hradci body trochu darovali,“ hodnotil zápas olomoucký obránce.

Třikrát Kohouti v zápase bleskově ztratili vedení. „Hodně rychle jsme vždy obdrželi vyrovnávací gól. Nevím, jestli to bylo malým soustředěním, malinko jsme asi zaspali. Těžko jinak hodnotit proč, nemělo by se to stávat,“ řekl Jaroměřský.

V zápase dal druhý gól v sezóně a má tak už stejný počet branek, jako za celou minulou sezónu. „To zní hrozně tato statistika,“ řekl se smíchem osmadvacetiletý hráč. „Každý gól potěší, protože není tak jednoduché se jako obránce prosadit, takže kéž by tam ještě nějaká taková vlaštovka zapadla,“ uzavřel Jaroměřský.

Čtěte více:

Autoři | Foto Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.