čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Ohlédnutí: Neproměněné šance stály házenkářky Zory vítězství

První domácí zápas hráčkám DHK Zora Olomouc nevyšel, favorizovaná Slavia Praha si odvezla cenné 2 body. Všechno ale mohlo být jinak.

Úvod utkání poznamenaly nepřesnosti na obou stranách a dlouho se hrálo bez gólu, když vyložené šance měly především domácí hráčky Zory, které mohly odskočit až do šestigólového vedení. Jenže místo toho to byla přetahovaná a v posledních pěti minutách Slávistky utekly do rozdílu 13:9. Našim holkám se tak do šatny nešlo s nejlepší náladou, protože věděly, že to mohl být o mnoho veselejší poločas. Skvělí diváci neustále povzbuzovali a ještě věřili v obrat.

Druhá třicetiminutovka se nesla v bojovném duchu Olomoučanek, které chtěly utkání ještě zdramatizovat, přičemž se dotáhly na rozdíl pouhých tří branek. Jenže potom přišly opět neproměněné šance a diskutabilní neodpískané fauly Slávie a bylo po zápase. Výsledné skóre 20:27 tak vyznívá mnohem krutěji, než čemu odpovídal předvedený výkon.

Co bude nutné zlepšit uvedl po zápase Jan Bělka, trenér domácích hráček:

"Mrzí mě, že to chvílemi vypadalo, že nechceme vyhrát. Byly tam sklopené hlavy místo toho, abych od hráček viděl bojovnost. Mohli jsme potrápit Slavii mnohem víc. Ale i tak byla kvalita zápasu dobrá. Výborně hostům zachytala brankářka Peťa Kudláčková na naší straně patří pochvala brankářce Lucce Raškové. Slávistky patří k favoritů soutěže, což dokazuje dnešní zápas, kdy se jim nedařilo a stejně jej zvládly. Chyběly nám góly ze spojek, zbytečně se uvolňujeme a přihráváme si místo toho, aby některá z hráček vzala zodpovědnost na sebe. Pak přišly i zbytečné fauly."

Prvních 25 minut holky makaly, stejně tak na začátku druhé půle, ale stále nám chybí zbývajících 20 minut v zápase, které musíme zvládnout lépe. V tom vidím pozitivum. Také se nám podařilo dobře bránit a v útoku jsme si vypracovali krásné šance včetně nahrávek do křídel. Jen to proměňování holky musí zlepšit."

Interliga 5. kolo: DHK Zora Olomouc – DHC Slavia Praha 20:27 (9:13)

Příští domácí utkání

Interliga 7. kolo: 22.10. DHK Zora Olomouc – ŠKP Bratislava

 

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.