čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouc prohrála s Vítkovicemi 2:4, rozhodly neproměněné šance a pětiminutové vyloučení

Začátek utkání Olomouce proti Vítkovicím velmi připomínal nedávný duel s Hradcem. Mora měla v první třetině nespočet šancí a svého soupeře nepustila ke hře. Všechna snaha však nakonec byla marná. Kvůli neschopnosti proměňovat šance a častým prohřeškům olomouckých hráčů si Vítkovice domů vezou tři body.

Lepší začátek si olomoučtí fandové nemohli přát. Mora tlačila svého soupeře a hráči vymýšleli jeden útok za druhým. Nebýt Patrika Bartošáka ve vítkovické bráně, tak mohlo být rozhodnuto už v první třetině. Vyloučení Lukáše Kloka v úvodu zápasu olomoucké hráče o to víc nabudilo a tlak Mory se pořád zvyšoval. Bartošák už nemohl dál kouzlit a v 7. minutě obdržel první gól. Tomáš Fořt poslal puk Jakubovi Hermanovi a ten s přehledem zakončil. Ve zbytku třetiny Olomouc hrála stále aktivně a i přes dvě oslabení nepustila Vítkovice do větší šance.

Ve 26. minutě Olomouc vstřelila branku, ale rozhodčí šel všechno zkontrolovat na video. Rozhodčí nakonec domácím branku neuznal. "Hned ze začátku vypadalo, že to gól nebude. Puk se odrazil od rukavice Jakuba Hermana, takže jsme ani nedoufali, že by to mohl být gól," řekl Petr Strapáč. O necelou minutu později padl gól do olomoucké brány. David Květoň využil zmatku před bránou Branislava Konráda a vstřelil tak svůj letošní třetí gól. Vítkovice chytily druhý dech a najednou to byli domácí hráči, kteří tahali za kratší konec provazu. V 31. minutě se k odraženému puku dostal Lukáš Klok a pěkně mířenou střelou poslal Vítkovice do vedení.

Poslední vteřiny druhé třetiny byly pořádně vyhrocené. Po faulu Petra Strapáče na Výtiska se strhla bitka hned šesti hráčů. Za hosty si šel na trestnou lavici sednout Květoň a za domácí Strapáč. Oba dostali trest čtyři minuty a Strapáč navíc za předchozí faul pět minut plus do konce utkání. "Výtisk chtěl vyhodit puk a já ho chtěl dohrát. Bohužel se na poslední chvíli přihnul a já ho špatně trefil. Neviděl jsem opakovaný záznam, takže to nemůžu posoudit. Myslím si, že to vyloučení rozhodlo celý zápas," dodal Strapáč.

Ve třetím dějství se radovali jako první hostující fanoušci. Po střele Jana Výtiska a následné teči Petra Koloucha Vítkovice rázem vedly o dva góly. Kohouti se ještě snažili zápas zdramatizovat a v 50. minutě snížil na 2:3 Jan Jaroměřský. Mora neměla co ztratit a poslední minutu a půl hráli bez gólmana. Vítkovice se však dokázaly ubránit a dvacet sekund před sirénou určil konečný stav zápasu Rostislav Olesz, který dal gól do prázdné brány.

Čtěte více:

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.