čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Konečně! Mora bere tři body za výhru nad Boleslaví

Po sérii pěti zápasů, kdy se Kohoutům nepodařilo vyhrát, potřebovala Mora utkání proti Mladé Boleslavi zvládnout za tři body. Z obrovského množství šancí sice dokázala Olomouc dát jen dva góly, ale i ty stačily na výhru 2:1 v základní části.

Mora do utkání zdravě vlétla a vytvářela si mnoho šancí. První gól zápasu přišel po přesilové hře Olomouce. Robin Staněk vystřelil, jeho pokus šikovně tečoval Eberle a dostal puk za záda olomouckého odchovance Jana Lukáše. Další velikánskou šanci v úplném závěru třetiny nedokázal proměnit Jakub Matai, který sám před brankářem hostů mířil jen nad bránu. 

Druhá třetina se odehrávala v duchu té první. Mora se často dostávala do nebezpečných protiútoků, které ale neměly gólovou tečku. Následně ve veliké šanci zaváhal opět Matai a díky rychlé, a přesné přihrávce jel rázem sám na Konráda Tomáš Hyka. Ten si s nabídnutou příležitostí poradil náramně, protože vykoupal Konráda a srovnal na 1:1. Olomouc ale nemusela nakonec moc litovat, protože o několik minut později převzal puk od Ráce Knotek, který si vybruslil na střed hřiště a trefil mezeru mezi Lukášovými betony.

I v třetí třetině Olomoučtí názorně ukazovali jak zahazovat šance, a museli se až do posledních vteřin bát o tak potřebné vítězství. Boleslav už ale vyrovnat nedokázala, a Mora vyhrála 2:1.

Výhru zajistil zhruba v polovině utkání domácí forvard Jan Knotek. „Výhra chutná sladce. Potřebovali jsme to jako prase drbání,“ usmál se po utkání střelec vítězné branky.

V zápase neproměnila Olomouc opravdu velké množství šancí, a strachovala se o výsledek. „To je náš styl. Kdybychom odskočili soupeři na dva góly, tak bychom hráli mnohem lépe. Takto to stojí nervy, bohužel nás to pronásleduje celou sezónu, ale doufám, že to někdy zlomíme,“ uvedl devětadvacetiletý hráč.

Mora utnula šňůru pěti nepovedených zápasů, ze kterých vytěžila jen dva body. „Je to individuální věc každého hráče. Samozřejmě na vás padá deka, myslíte na to, ale je důležité nebabrat se v tom, co bylo a šlapat jako dneska. Ono se to vždycky obrátí,“ zakončil v pozitivním duchu útočník Mory.

Čtěte více:

Autoři | Foto Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.