pátek 3. května 2024 Alexej

Kohouti prodloužili mizérii, s Libercem doma prohráli 0:4

Hokejisté Liberce vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě Olomouce 4:0 a poosmé v řadě tak naplno bodovali. Dvěma góly se na tom podílel útočník Petr Jelínek, brankář Roman Will udržel podruhé za sebou čisté konto. Hanáci prohráli deváté z posledních jedenácti utkání, podruhé v řadě nedokázali skórovat.

Olomouc začala díky faulu Dernera přesilovkou a v ní první formace zasypala Willa několika střelami, liberecký brankář odolal. V 5. minutě se do zakončení prodral Fořt, mířil však těsně nad branku.

Tygři zahrozili poprvé v přesilovce čtyři na tři, při které pálil tvrdě Ševc, Konrád ztlumil puk v betonech. Olomoucký brankář se následně zaskvěl i při ráně Radivojeviče a dorážce Jelínka.

Čtyři minuty před koncem první třetiny našel Lakatoš volného Jelínka a centr první formace se štěstím poslal hosty do vedení. Hanáci mohli hned v dalším střídání vyrovnat, Knotka ve dvou příležitostech ale vychytal Will. Další možnost skórovat měl ve 23. minutě Rašner, liberecký gólman byl ale připraven.

Do další možnosti pustil Liberec Hanáky až v polovině duelu, Holec v pádu gólmana Tygrů nepřekonal. A tak udeřili hosté. Ve 39. minutě našel Radivojevič za obranou Kohoutů volného Bartoviče, který zvýšil na 2:0 pro hosty.

Trenéři Olomouce stáhli sestavu do třetího dějství na tři útočné formace. V oslabení pak ale jen díky Konrádově lapačce při ráně Šimka drželi domácí dvoubrankovou ztrátu. Třetí gól přišel ve vlastním oslabení Liberce, kdy Jelínek potrestal chybu Vyrůbalíka a po samostatné akci prostřelil Konráda.

Mizérii domácích v koncovce neukončil v pokračující přesilovce ani nadvakrát Skladaný. Na druhé straně vychytal v samostatném nájezdu Ordoše Konrád. Definitivu pak dal výsledku Lakatoš, který uklidil do branky Mojžíšovo nahození.

Čtěte více:

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.