pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zlínu ani noví trenéři nepomohli, Kohouti ho vyprovodili z domácího ledu 3:1

Hokejisté Olomouce porazili v souboji dvou týmů, kterým se momentálně nedaří, Zlín 3:1 a ukončili tak sérii pěti porážek. Zlínští si ve 24. kole připsali již sedmou prohru v řadě a nepomohli jim ani noví trenéři, Berany poprvé vedla dvojice Robert Svoboda - Martin Hamrlík.

V bojovném utkání ani jeden tým nechtěl udělat chybu, a tak se první šance objevila až v 6. minutě. Domácí Burian najížděl z úhlu sám na Kašíka, puk ale poslal po zemi těsně vedle tyče.

O dvě minuty později šli Hanáci do vedení. Kašík zůstal po souboji s Holomkem a Ostřížkem mimo brankoviště na zemi, obránce Zlína Horák ztratil puk a Ostřížek pohotovou střelou bez problémů trefil prázdnou branku.

Další možnost skórovat, opět po pobytu Kašíka mimo brankoviště, měli bratři Mikúšové, tentokrát se hosté ubránili. Zlín odpověděl přečíslením dva na jednoho, Konrád si však s pokusem zakončujícího Matějíčka poradil. Vyrovnat nedokázal ani Honejsek.

Druhá třetina začala obrovskou šancí Olomouce. Po Holomkově faulu dostal Herman výhodu trestného střílení, Kašíka však nepřekonal. Na druhé straně poté Konrádovi proti pokusu Meruny pomohla horní tyč. Skóre se neměnilo ani po přečíslení tři na jednoho, které se rozhodl Vyrůbalík zakončit střelou. Zlínský gólman byl ale připraven.

Hosté byli blízko vyrovnání v signalizované přesilové hře, Vlachova střela ale za zády Kondráda neskončila. V závěru přesilovky si poté přihrávku Kubiše málem srazil do vlastní branky Jaroměřský, ale domácí kritický moment ustáli. Zlín tolik štěstí neměl. Kubiš v oslabení špatně vyhodil puk, k němuž se dostal Laš a pohotově zakončil.

"Chyby hráčům vyčítat nebudeme, byly to těžké situace. Takový je hokej. Musíme hráče držet na pozitivní vlně, aby mužstvo nestagnovalo a dostalo se z krize," řekl Hamrlík.

Třetí část hry začala dobře pro hosty. Po 22 vteřinách tečoval Veselého nahození za Konráda lotyšský útočník Bukarts. Ve 48. minutě Olomouc opět odskočila na dvě branky, když další přesilovku proměnil parádní trefou Herman. "Přesilovky nám konečně vyšly. Musíme ale dál tvrdě pracovat. Nemůžeme si vyskakovat, že jsme jednou vyhráli," podotkl trenér domácích Jan Tomajko.

Hned vzápětí mohl snížit Vlach, ale neuspěl a hosté již duel zdramatizovat nedokázali. "Byl to těžký, bojovný zápas. Hlavně poté, jak Zlín na začátku třetí části brzy snížil. To byla laciná branka, kdy jsme ztratili puk, ale naštěstí jsme rychle dali branku na 3:1. Čekali jsme, že to bude náročné, protože jsme vedle sebe v tabulce, my jsme měli krizi, oni také, ale máme tři body, za což jsme rádi," řekl útočník Jakub Herman.

Čtěte více:

Autoři | Foto Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.