úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Kohouty zdecimovala chřipka i chomutovští Piráti

Hokejisté Chomutova vyhráli v zápase 35. kola extraligy na ledě Olomouce 3:1 a udrželi se tak na osmém místě tabulky. Piráti si na Hané vypracovali dvoubrankový náskok již v první třetině, domácí se prosadili až v 54. minutě za stavu 0:3.

Olomouc nastoupila proti Chomutovu bez sedmi hráčů základní sestavy, v kabině Kohoutů totiž řádí epidemie. Trenér Venera tak byl nucený hrát jen na tři formace a do hry premiérově nasadil i juniora Macuha.

"Nemám ve zvyku hledat výmluvy, ale toto jsem nezažil, aby v den zápasu mělo devět hráčů průjem a horečky. A i ti, co hráli, nebyli úplně v pořádku. Od rána bylo deset variant sestav," kroutil po zápase hlavou trenér Zdeněk Venera.

Hosté se mohli dostat do vedení již v první minutě. Vondrka obehrál Galvase a jel sám na Konráda, který ale Hanáky ještě zachránil. O minutu později již Severočeši vedli. Vyhrané buly Kämpfa v útočném pásmu zužitkoval bekhendovou dorážkou Poletín.

Chomutov nadále plenil obranu domácích, další branku mohl dát po nahození Kämpfa Koblasa. Kohouti se osmělili v polovině třetiny, Skladaného objížďku branky si při střežení Buriana málem srazil do branky obránce Pirátů. Ve 20. minutě se ale prosadili podruhé hosté, když obranu Olomouce opět vyučil Vondrka a trefil se přesně nad lapačku Konráda.

"Opět nám nevyšel úvod utkání. Těžko se hraje za stavu 0:2. Nevím, čím to je, že nám letos začátky zápasů takto nejdou," řekl útočník domácích Tomáš Mikúš.

Druhá třetina začala přesilovkou Hanáků, ve které měli dobré šance Houdek a mladý slovinský útočník Macuh, brankář Laco ale Piráty podržel. Hosté si vyzkoušeli početní převahu v polovině duelu a dvakrát mohli navýšit vedení. Huml v první šanci těsně minul a ve druhé jej vychytal Konrád.

Následně mohli snížit Kohouti, Tomáš Mikúš našel před brankou volného bratra Juraje, jeho bekhend si vyčíhal Laco, který zastavil i dorážku Galvase. Ve třetí třetině další olomouckou možnost nevyužil Strapáč, který z dobré pozice minul branku hostí.

Ve 47. minutě hosté rozhodli, když v přesilovce tečoval Skokan Flemmingovu střelu. Šest minut před koncem zaznamenal čestný úspěch Olomouc přesnou trefou Tomáš Mikúš, na obrat ale neměli domácí síly a v tabulce tak zůstali dvanáctí.

"Kluci si zasloužili ocenění. Průběh byl zdravotními problémy ovlivněn, dohrávali jsme na dvě a půl pětky," dodal Venera. V průběhu zápasu totiž přišel i o Rašnera. "O zdravotním stavu Olomouce jsme se dozvěděli těsně před zápasem, mrzí nás to, ale nedalo se s tím asi už nic dělat," řekl kouč hostů Jan Šťastný.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.