pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomouc otočila duel se Zlínem a slaví první výhru v extralize

Hokejisté Olomouce porazili ve 3. kole extraligy Zlín těsně 3:2 a slaví první výhru po návratu mezi elitu. Kohouti se radovali i přesto, že ve 13. minutě prohrávali už 0:2. Rozhodující gól vstřelil v závěru druhé části útočník Marek Laš. Berani, kteří mají po odložení nedělního duelu v Brně odehrané na kontě jen dva zápasy, ještě nebodovali a jsou předposlední.

V olomouckém brankovišti dostal poprvé šanci Trvaj a měl se brzy co ohánět. Hned v úvodní minutě měl obrovskou šanci hostující Köhler, puk ale skončil na horní konstrukci branky. V dalším střídání krvavě zranil Marosze hostující Řezníček a dostal čtyřminutový trest, hosté ale bez větších potíží oslabení přestáli.
   

V sedmé minutě měli hosté obrovskou šanci, Rašner podklouzl a Okál jel sám na Trvaje. Olomoucký brankář vychytal jak blafák zlínského forvarda, tak dorážku beka Žižky. V polovině třetiny hrál Zlín přesilovku a Trvaj se několikrát vyznamenal, zejména při střele Veselého, kterou zázračně vyrazil.
   

Při další početní převaze už se Zlín prosadil, když Leška našel Köhlera a ten trefil přesně. Olomouc byla stále pod tlakem a ten vyústil ve druhou branku, kterou vsítil Vlach dorážkou Ondráčkovy střely. Domácí trenéři si vzali už v první třetině oddechový čas. V 17. minutě se Haná dočkala. Skrbek zavezl puk před branku, kde uplatnil důraz Diviš a snížil.
   

"První třetina byla špatná, začala čtyřminutovou přesilovkou, ale nezahráli jsme ji dobře a byli v útlumu. Dostali jsme naštěstí jen dva góly, protože kdyby dal Zlín všechno, mohlo být po zápase," připustil domácí kouč Jiří Dopita.
   

"Prohrála nám to dnes první třetina, kdy jsme měli vést alespoň 4:0, ale místo toho jsme dostali gól na 2:1. Nedali jsme šance, domácí ano. A bohužel jsme prohráli. Trochu jsme se asi uspokojili po té první třetině," domnívá se zlínský kouč Rostislav Vlach.
   

Druhou část začali domácí přesilovkou a v ní měl výbornou možnost Cibák, Kašík ale výborně povyjel. Ve druhé třetině se jinak hrálo dlouho bez šancí, až ve 33. minutě objel branku Buc a hledal u tyčky Pateru, který puk tečoval těsně mimo. O tři minuty už Olomoučtí vyrovnali. Při vyloučení Vlacha dorazil Majeského ránu Cibák. Najednou byla Olomouc na koni a ještě před pauzou ji poslal do vedení Laš. 
   

Ve třetí třetině se hrálo čtyři na čtyři a Olomouc měla dobrou možnost na Bucem, jenže Kašík byl připraven. Pak hrál Zlín minutu ve čtyřech proti třem, domácí odolali. Diviš nevyužil šanci zvýšit a Zlín začal od 50. minuty tlačit. Kohouty podržel Trvaj při střelách Ondráčka a Tesaříka. Domácí přežili další oslabení, rozhodnout mohl Rác v 57. minutě, kdy jel sám na Kašíka, ale nedal. Olomouc se ubránila a cennou výhru 3:2 uhájila.
   

"Za výhru jsme samozřejmě moc rádi. Hrajeme nyní dvakrát venku a nejsme bez šancí ani v Brně a v Pardubicích. I v Třinci jsme byli do poloviny utkání pořád blízko bodům. Pokud budou hráči plnit taktické pokyny, můžeme hrát s každým," věří Dopita.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.