čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Házenkářský tým mladších žáků TJ STM Olomouc skončil bronzový v turnaji Dobiáš CUP

Mladší žáci A oddílu TJ STM Olomouc vyrazili v poslední listopadový víkend na tradiční turnaj do Rožnova na Dobiáš CUP. Olomouckým žákům se podařilo vyhrát bronzové medaile a můžou na sebe být náležitě hrdí. Celkově se házenkářského turnaje zúčastnilo dvacet týmů.

"Musíme si přiznat, že jsme na turnaj odjížděli s nejvyššími ambicemi. V podzimní části nás dokázala v přípravě porazit o gól pouze Dukla Praha a pak jsme zahájili sérii výher, která skončila na čísle 18," popsal ambice týmu trenér TJ STM Olomouc Martin Přerovský.

Do Rožnova odjížděl tým TJ STM Olomouc v nejsilnější možné sestavě, ovšem se zraněným Adamem Přerovským. Ten si zkusil zahrát pár zápasů, ale bylo poznat, že zlomený prst na odhodové ruce ještě není v pořádku. Nakonec ho musel olomoucký trenér v dalších zápasech stáhnout.

V prvním zápase TJ STM Olmouc nastoupil proti soupeři z Maloměřic. Tento zápas by se dal zhodnotit jako nejméně vydařený. Soupeř sázel jednu střelu za druhou a nebýt dobře postavené branky, tak by měli olomoučtí házenkáři co dělat. Další den hráli žáci proti dívkám ze Zlína, Bojnicím a proti Sokolu Štahlávy. Všechny tři utkání měly lehčí průběh. Olomoucký celek si vždy dokázal vytvořit náskok a díky tomu mohl použít všechny hráče, kteří na turnaj odjeli. Ti si tak okusili turnajovou atmosféru. Po těchto utkáních bylo jasné, že si žáci z Olomouce zahrají o medaile.

V semifinále byl los celkem neúprosný a TJ STM Olomouci přidělil známého soupeře a to TJ Sokol Centrum Haná. Hráči a trenéři se mezi sebou moc dobře znají a tentokrát taktiku vymyslel lépe soupeř. Žáci z TJ STM Olomouc nedokázali v druhé půli zachytit precizní přechody do protiútoku. Hráči z Centra Haná bez větších potíží skórovali a Olomouc už nedokázala tomuto náporu vzdorovat. "Musíme sportovně přiznat, že tentokrát byl soupeř lepší, máme co pilovat, abychom výbornou obranu Centra Haná příště něčím překvapili. Prostor ještě určitě bude, protože se budeme potkávat nadále a to velmi pravidelně," komentoval prohru trenér Martin Přerovský.

Kluci z TJ STM Olomouc semifinále obrečeli, ale řekli si, že i v dalších v zápasech o umístění musí zabojovat a zkusit vydřít bronz. Druhé semifinále vyhrálo HC Zubří a olomouckému týmu tak byl přidělen slovenský soupeř z Povážské Bystrice. Tento souboj nabídl opravdové drama již od první minuty. Bylo znát, že jsou všichni hráči unavení a útočná fáze hrubě zaostávala za tou obrannou. Každý tým měl obrovský problém vstřelit branku. Nakonec v posledních třech minutách vzal na sebe zodpovědnost Adam Vladař a dvěma krásnými brankami z dálky zápas rozhodl. TJ STM Olomouc tak mohl oprávněně začít slavit. Turnaj byl velmi kvalitně obsazen, takže umístit se na třetím místě z celkového počtu dvaceti týmů je bezesporu pěkný výsledek.

"Pořád je ještě na čem pracovat, protože při pohledu na finále bylo vidět, že soupeři nelení a pracují. I když jsme Zubří i Centrum Haná v sezóně porazili, tak na turnaji byli prostě lepší a to nás neomlouvá. Ani neúčast lídra týmu Adama Přerovského v těch nejdůležitějších zápasech," zhodnotil turnaj Martin Přerovský.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.