čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučanky boj na domácí půdě proti Šternberku zvládly, porazily ho 3:0

Ve čtvrtečním zápase volejbalové extraligy žen vyzvaly na domácí palubovce olomoucké hráčky tým z nedalekého Šternberka. Olomoučanky potvrdily roli favorita a porazily Šternberačky 3:0.

Výsledek zápasu napověděl už samotný úvod prvního setu, kdy si domácí tým rychle vypracoval ohromný náskok desíti bodů na 11:1. Šternberský tým nic nezmohl proti skvěle podávající Monice Dedíkové a poté také Nikol Sajdové a jen odevzdávaly balón zpět na stranu domacích, které trestaly takřka každou chybu. Pokud v tomto setu dělaly Olomoučanky chyby, bylo to hlavně kvůli příliš dlouhým podáním. I tak skončil první set jednoznačně 25:7.

V druhém setu sice první tři body patřily Šternberku, pak ale zase naplno začaly bodovat i hráčky Olomouce. Šternberské hráčky se ale se hrou Hanaček začaly vyrovnávat a nedovolily jim odskočit na vyšší počet rozdílových bodů. Hanačky si však stabilně držely náskok, a druhý set vyhrály těsně 25:23.

Třetí set byl z obou stran vyrovnaný hlavně kvůli tomu, že na straně Olomouce se začaly kupit chyby. To vyvrcholilo střídáním Martiny Michalíkové, místo ní se na hřišti objevila Darina Košická, která se na hřiště do té chvíle podívala jen na malou chvíli v druhém setu. I tak ale Olomouc nepředváděla výkon jako na začátku zápasu, za stavu 14:16 ve prospěch hostů si olomoucký trenér vzal oddechový čas. Koncovka třetího setu se zdramatizovala poté, co Hanačky zabraly a vyrovnaly na 21:21. Poslední míč zápasu patřil Gábině Orvošové, která nekompromisní smečí ukončila třetí set poměrem 26:24.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.