čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Díky skvělým smečím Michalíkové a výborným blokům Dudové Olomouc poráží Přerov 3:0

Před koncem roku na olomoucké volejbalistky čekaly dvě poslední kola nejvyšší české ligy. Svůj první zápas zvládly na výbornou a dokázaly porazit Přerov 3:0 na sety. Martina Michalíková v zápase vyčnívala a obstarala Hanačkám 16 bodů. Dalšími strůjci vítězství byly i skvěle bránící Dudová s Ćutuk.

Olomouc do zápasu vstoupila úspěšněji, ale i přesto hráčky působily ze začátku trochu nervózně. Zanedlouho se však uklidnily a celý první set vedly nad soupeřkami z Přerova o dostatečný náskok. Za stavu 10:5 pro Olomouc si vzal hostující trenér první timeout zápasu. Přerov místy působil jako tým, který hrál poprvé spolu. Chyby na hostující straně se kupily a k vidění byly mnohdy úplně zbytečné minely. Hanačky svůj náskok pořád zvyšovaly a ke konci vedly už o deset bodů. První set skončil dvojitým dotykem hostujících hráček po podání Dariny Košické.

Druhé dějství začalo pro Přerov poměrně lépe. Až do stavu 7:7 se hostujícím hráčkám dařilo hrát s Olomoucí vyrovnanou partii a zapomněly na nepovedený první set. Hanačkám se dařilo blokovat přerovské útoky a proto byly ve vedení. Bernarda Ćutuk s Katarínou Dudovou skvěle blokovaly a měly velký podíl na tom, že Olomouc vedla o šest bodů a to 19:13. Za stavu 22:16 se podání ujala Katarína Dudová a málem doservírovala druhý set. Nakonec však druhá sada skončila 25:17.

Nejdelší a zároveň nejpěknější výměna byla k vidění až v třetím setu. Ani po této výměně však fanoušci příliš neožili. Důvodem komorní atmosféry byla hlavně malá účast. Na sobotní zápas proti Brnu si možná najde cestu větší počet fanoušků. Prostějov deptala svými smečemi Martina Michalíková, která se téměř nikdy nemýlila. Od stavu 16:7 pro Olomouc se už zdálo, že je vymalováno. Do hry se ke konci zápasu dostala i Gábina Orovošová. Poslední set skončil 25:19. 

"Myslím si, že jsme dnes podali dobrý výkon. Soupeř měl problémy s našim podáním. Výborně jsme si přihrávali a dobře jsme bránili," zhodnotil utkání Jiří Teplý. Po této výhře se Olomouc dostala před Ostravu na druhé místo. "Rádi bychom přezimovali na druhém místě a doufám, že se nám to povede a porazíme v dalším zápase Brno." dodal.

"Máme z dnešního vítězství velkou radost. Na trénincích jsme se poslední dobou zaměřovali na bloky a myslím si, že se nám dnes velice dobře dařilo soupeře ubránit. Samozřejmě to souvisí i s dobrým servisem, kterým jsme soupeře zatlačili a Přerov se dostal pod tlak," řekla po zápase domácí kapitánka Katarína Dudová.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Mirek Mali

Výtečný výkon celého mužstva. Konečně dostala celozápasovou příležitost na účku Bojana. Po počáteční nervozitě předvedla několik skvělých úderů s bodovým zakončením. Libero hraje zápas od zápasu lépe. Včera velmi dobrý příjem a skvělé zákroky v poli.

čtvrtek, 8. prosince 2016, 10:08

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.