čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Jeseníkách jsou i přes oteplení dobré lyžařské podmínky, sněhu je dostatek

Lyžařské areály v Jeseníkách před víkendem navzdory oteplení nabízejí stále velmi dobré lyžařské podmínky. Na své si díky mocné vrstvě sněhu přijdou i běžkaři. V provozu jsou stále lyžařské vleky také v nižších polohách Olomouckého kraje. V Jeseníkách platí druhý stupeň z pětibodové škály lavinového nebezpečí.

Dispečer Horské služby Jeseníky řekl, že například na Ovčárně je nyní zhruba 150 centimetrů sněhu. Je ale kvůli výkyvům teplot zmrzlý. „Na hřebenech leží přibližně 80 centimetrů sněhu," doplnil dispečer.

V provozu jsou v Jeseníkách všechna zimní střediska a díky bohaté zásobě sněhu se bude lyžovat ještě asi několik týdnů. „Sněhu je opravdu hodně a zima ještě nekončí," dodal dispečer Horské služby.

Všechny sjezdovky a vleky jsou v provozu například na Červenohorském sedle. „Podmínky pro lyžování vynikající, dostatek sněhu na svazích. Sníh je tvrdý, zmrzlý," oznámili provozovatelé areálu.

Lyžuje se také v Hlubočkách nedaleko Olomouce. „Lyžařské podmínky jsou stále ideální. Všechny sjezdovky jsou upravené a přemrzlé. Sněhu je dostatek," informovali provozovatelé.

V provozu jsou také vleky v Kladkách na Prostějovsku, kde sjezdovku pokrývá zhruba 30 centimetrů sněhu. „Tento víkend se u nás ještě lyžovat bude," řekl dnes Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jeseníky, počasí, rekreace, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.