pátek 26. dubna 2024 Oto

Běh pro Světlušku se poprvé poběží i v Olomouci

Letos se mohou do charitativního běhu poprvé zapojit i lidé z Olomouce. Běh bude pořádat Atletický klub Olomouc ve spolupráci s Nadací českého rozhlasu. Vybíhat se bude ve čtvrtek 6.dubna ve 21:00 ze stadionu TJ Lokomotiva.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým lidem. Nadace se zaměřuje na dospělé i na děti. Světluška existuje již od roku 2003. Běh pro Světlušku je jedna ze součástí dílčích projektů. Běžci si symbolicky nasadí čelovky, běží nočním městem a přitom pomáhají nevidomým. Cílem celé teto akce je podpořit sbírku na podporu nevidomých osob. V loňském roce bylo vybráno 2 315 000 Kč.

Start závodu je 6. dubna ve 21:00 na stadionu TJ Lokomotiva a běží se směrem k Michalskému výpadu. Sportovci si mohou vybrat ze dvou závodů - 5 km a 2,5 km. Zájemci se mohou už teď zaregistrovat online na portálu www.behprosvetlusku.czPro prvních 300 zaregistrovaných je připraveno pouzdro na mobil a čelovka. Pokud se chcete zaregistrovat až na místě, tak můžete přicházet už od 18:30. Celou akci bude doprovázet zábavný program. Ve 20:00 vystoupí například hudební skupina Jamrs. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Světluška - Jan Russnák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.