sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Druhý den EFT v Olomouci - Severní vítr je krutý. Češky nestačily ani na Finky

V sobotu pokračoval v Olomouci prestižní turnaj Euro Floorball Tour. Po prohospodařeném zápase se Švýcarskem měly české florbalistky šanci na reparát proti Finkám. Těm se páteční zápas rovněž nevyvedl, protože Švédkám podlehly 3:8. Nakonec ale výsledek z pohledu Češek nebyl o moc jiný.

České reprezentantky vlétly do zápasu s vervou, ovšem srazila je velká individuální chyba Hany Koníčkové, která namazala Veere Kaupiové a ta si se situací, kdy byla sama před brankářkou Christianovou, poradila. Češky ovšem ještě v první třetině dokázaly utkání otočit. Přesilovou hru totiž využila přesnou střelou Denisa Ratajová a o několik minut později se skvěle zorientovala Eliška Krupnová, která se rychle otočila a plácla do míčku, který zapadl tyči.

Ve druhé třetině ale Finky vyrovnaly, o což se postarala dalším gólem Veera Kauppiová, která má na turnaji velkou střeleckou formu. O necelou minutu později mohly jít Češky opět do vedení, ale Eliška Krupnová trestné střílení neproměnila. Stejná hráčka navíc později ztratila míček u mantinelu a Kauppiová naservírovala krásnou přihrávku před prázdnou bránu Pöllänenové, která se nemýlila. Bohužel stejně jako proti Švýcarkám se začalo českým lvicím utkání bortit pod nohama, protože ještě před koncem druhé třetiny zvýšila na 4:2 Elina Kaujaová, když její tečovaná střela zapadla až za Christianovou.

Florbalistky ze země tisíce jezer už ve třetí třetině utkání bezpečně kontrolovaly a navíc ještě přidaly dva góly. O první z nich se postarala kapitánka Rantalaová a o druhý Nieminenová. Zápas tak domácí hráčky prohrály 2:6.

Přitom první dvacetiminutovka žádnou prohru nenaznačovala, pak však opět přišla krize. „Nevím, jestli v těch druhých třetinách vždy trochu vypadneme ze hry. Začaly jsme v obraně tvořit chyby, ze kterých jsme pak obdržely laciné góly,“ řekla Denisa Ratajová, která vstřelila první gól Češek. K chybám se ještě přidala špatná produktivita. „Dva góly jsou málo, musíme jich střílet víc, a to nám pomůže ve všem ostatním,“ věděla hráčka, která právě ve Finsku působí.

Finky české hráčky předčily především v silových soubojích. „Já myslím, že to plyne z té jejich soutěže, na to jsou ony zvyklé. V osobních soubojích jsou zkrátka lepší,“ řekla florbalistka hrající v reprezentaci s číslem čtyřiadvacet na zádech.

Dnes reprezentantky České republiky čeká poslední zápas v rámci Euro Floorball Tour, ve kterém nastoupí proti nejlepším z nejlepších. „Doufám, že lidé na zápas se Švédskem opět přijdou ve stejném počtu, ne-li větším. To nás požene dopředu, protože nám ohromně pomáhají a máme pak větší chuť hrát. Dáme do toho všechno,“ pozvala fanoušky na závěrečné utkání Ratajová. To začíná ve 12:30.

Po zápase mezi Českem a Finskem svedly souboj švýcarské florbalistky právě s dnešním soupeřem českých hráček. Reprezentantky alpské země sehrály se Švédkami překvapivě vyrovnané utkání, ovšem i tak prohrály 4:5.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.