čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Petr Folprecht a Alexandr Popa obsadili dvě nejlepší příčky na světovém šampionátu v silovém trojboji

O víkendu 3.-4.6.2017 se konala na Slovensku v Lučenci mezinárodní soutěž GPA-IPO World Grand Prix 2017 v benchpressu, silovém trojboji, mrtvém tahu a push-pull (tlak, tah – dvojboj). Jak již název napovídá, tak i s bohatou mezinárodní účastí v podobě závodníků převážně z Maďarska.

Jen pro zajímavost, soutěž byla poctěna návštěvou závodníky až z daleké Indie. Olomouc měla své zastoupení v podobě 2 našich závodníků, kteří se velmi úspěšně a statečně prali mezi světovou elitou závodníků.

Naší 2 závodníci a zároveň sparingové v přípravě na tréninku Alexandr Popa a Petr „Folis“ Folprecht se představili v sobotu, oba se sešli opět ve stejné kategorii RAW Open do 110kg. Saša na svém vůbec 3. závodu, a 2. trojbojovém, bral velmi úspěšné stříbrné umístění v kategorii RAW Open do 110kg v celkovém součtu 775kg v trojboji (dřep 280kg, bench 210kg a mrtvý tah 285kg). Tento výkon stačil i na 2. místo v absolutním pořadí. Oproti minulému závodu se jednalo opět o další zlepšení tohoto talentovaného závodníka.

Jako další se představil již zmiňovaný Petr Folprecht, v tomto sportu všem známý pod přezdívkou „Folis“, který ve svém 2. jarním závodě opět pokračuje ve své spanilé jízdě. Zvítězil opět jako v Praze v kategorii RAW Open do 110kg a následně opět i v absolutním pořadí ze všech. Při 106kg tělesné váhy dokázal RAW dřepnout 350kg, zabenchovat 180kg a v mrtvém tahu zatáhnout 335kg. Celkový součet v trojboji byl 865kg (všechny výkony jsou nové soutěžní osobní rekordy). Pro Folise to byl druhý letošní závod, kdy vrcholem jarní části sezóny bude nadcházející Mistrovství Evropy v rakouském Telfsu, kde bude závodit 17.6. Olomoučtí závodníci se neztratili ani v ostřejší mezinárodní konkurenci a opět pobrali velmi cenná umístění. 

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.