pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucké volejbalistky nedaly v poháru pražskému Olympu šanci

V rámci Českého poháru ve volejbale přivítaly Vysokoškolačky pražský Olymp. Olomoucké volejbalistky předváděly suverénní výkon, kterým nedaly hráčkám celku z hlavního města šanci. Vyhrály jasně 3:0 na sety a i průběh jednotlivých sad byl naprosto jednoznačný.

Od samotného začátku prvního setu byly olomoucké hráčky těmi lepšími na hřišti. Volejbalistky Olympu často vytvářely zbytečné chyby, a darovaly tak Vysokoškolačkám čím dál tím větší vedení, které bylo až jedenáctibodové. Na konci většiny akcí byly především Nikol Sajdová a Martina Michalíková, které pražské hráčky trápily svými smečemi. Olymp, který se neměl čeho chytit, dlouho nemohl uhrát ani jedinou výměnu, a první set tak nakonec prohrál rozdílem třídy 13:25.

Druhá sada začala v duchu té první. Pražanky se nestačily ani pořádně rozkoukat a olomoucké volejbalistky vedly 7:0. Až poté se Olymp dočkal prvního bodu, ovšem z něho se dostal, až když jich hráčky Olomouce měly na kontě 12.  Domácí volejbalistky tak především díky povedeným blokům dokráčely k velmi pohodovému vítězství i ve druhém setu v poměru 25:9.

Vysokoškolačky pokračovaly v nastaveném trendu a vytvořily si dostatečný náskok i v úvodu třetího setu. Vedení bylo rázem dvouciferné a olomoucké volejbalistky ho držely až do konce třetí sady, která byla i poslední v zápase. Hanačky porazily Olymp Praha 3:0, když poslední set ovládly 25:12.

„Zápas to byl jednoznačný. My jsme dobře vstoupili do utkání, soupeře jsme zatlačili. Olymp se nedostal k žádné solidnější akci, takže jsme to měli celé pod kontrolou. Bylo to snadné vítězství,“ hodnotil spokojeně trenér olomouckých hráček Jiří Teplý.

I samotné volejbalistky nemohly hodnotit utkání jinak než pozitivně. „Kupodivu to dnes bylo tak snadné, jak to vypadalo. Čekaly jsme, že nás Olymp bude trochu více trápit třeba na servisu. Udržely jsme koncentraci a dotáhly jsme utkání do vítězného konce. Myslím si, že jsme dobře podávaly i přihrávali, tím pádem ta hra pro nás byla hned snadnější,“ uvedla Nikol Sajdová.

Olomoucký tým čeká ještě odveta v Praze.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Josef Musil

Pamatuji dobu, kdy trenér Teplý po prohře na Olympu prohlásil: "na dálnici do Prahy jsme prohrávali 2:0" - stejně si musí připadat i další veterán - trenér Mitáč!

čtvrtek, 3. listopadu 2016, 20:08

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.