čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Volejbalistky Prostějova zahájí v Maďarsku boj o Ligu mistryň

Volejbalistky Prostějova čeká v tomto týdnu první klíčová část sezony - dva kvalifikační zápasy o postup do Ligy mistryň s maďarským týmem Linamar Békéscsaba. V předcházejících osmi ročnících Hanačky vždy získaly divokou kartu do základní části soutěže, tentokrát se v novém modelu evropských pohárů mezi elitu přímo nedostaly.

Prostějovský tým prošel v letní přestávce po snížení rozpočtu velkou proměnou nejen v kádru. Úspěšného kouče Miroslava Čadu vystřídal sportovní ředitel Peter Goga, který nebude mít snadnou úlohu k naplnění role favorita a postupového cíle do Ligy mistryň. "Role papírově silnějšího družstva se nezbavíme. Rozhodně už nejsme tak jednoznačným favoritem, jak to po losu vypadalo. Naopak budeme v nevýhodě, neboť musíme, přičemž protivník jen může," uvedl Goga na klubovém webu.

Maďarské mistryně mají podle jeho slov poměrně zkušený a sehraný tým s výbornou obranou v poli i kvalitním servisem. "Očekávám těžké bitvy s dlouhými výměnami," poznamenal kouč. Důvod ke spokojenosti mu nedaly ani jeho svěřenkyně, které v posledním extraligovém vystoupení proti Ostravě navzdory vítězství 3:1 výkonem neoslnily. "V úvodních dvou setech jsme soupeřky nezatlačili servisem, měli jsme hodně výpadků. To by se nám nemělo stávat. Ocenil bych bojovnost našeho týmu," uvedl Goga. První utkání se hraje v úterý od 17:00 v Maďarsku, odveta je na programu v sobotu od 17:00 v Prostějově. Lepší z této dvojice narazí v další části kvalifikace na vítěze duelu Maccabi Haifa - Dabrowa Górnicza. O postupujícím rozhodne součet obou zápasů. Za vítězství 3:0 a 3:1 jsou tři body, po výsledku 3:2 získá vítěz dva a poražený jeden bod. Při výsledkové rovnosti v součtu dvou zápasů rozhodne zlatý set po skončení odvety.

Čtěte více:

Autoři | Foto FB VK AGEL Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.